Košarka
SPORTOVI
Košarka
Gube sve redom

Potpuni raspad Knicksa: Zvijezda bojkotirala utakmicu i zaratila s trenerom

Činilo se da su sigurni putnici za doigravanje, ali situacija se potpuno okrenula u samo dva tjedna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

New York Knicksi su u prosincu izgledali kao sigurni putnici u doigravanje. Bili su u borbi za četvrtu poziciju koja donosi prednost domaćeg terena, a onda im se na prijelazu godine dogodio nevjerojatan pad.

Knicksi su izgubili osam od devet posljednjih utakmica i potonuli na 11. mjesto konferencije. Frustracije su kulminirale na utakmici protiv New Orleans Pelicansa u ponedjeljak navečer, a neugodni poraz je dodatno začinio misteriozni nestanak Derricka Rosea.

Misteriozni nestanak Derricka Rosea

Jedan od nositelja igre se nije pojavio na utakmici bez ikakvog objašnjenja, a Knicksi ga nisu uspjeli kontaktirati prije ni za vrijeme utakmice. U zapisnik je uneseno da neće igrati tek tri minute nakon početka utakmice.

Nakon utakmice se pojavila informacija kako je Rose otputovao u rodni Chicago zbog obiteljskih razloga, ali odmah su se pojavila nagađanja kako Roseov nestanak ima korijene u lošem odnosu s trenerom Jeffom Hornacekom.

Hornacek je u dvije utakmice prije one s Pelicansima Rosea ostavio na klupi u zadnjoj četvrtini, a prednost nad nekadašnjim MVP-em lige je dobio nedraftirani rookie Ron Baker. Prema izvorima bliskima igraču, Rose nije zadovoljan sezonom Knicksa ni trenerom Hornacekom, a nakon utakmice protiv Pacersa u kojoj je prosjedio zadnju četvrtinu došlo je i do „velike svađe.“

Roseu ugovor istječe na ljeto, a prema prvim informacijama ovaj bi incident mogao ozbiljno naštetiti njegovoj budućnosti u klubu. Prijeti mu kazna ili suspenzija, a na ljeto bi mogao ostati bez izdašnog ugovora kojem se nadao.

Mogu li Knicksi spasiti sezonu?

Knicksi su od Pelicansa poraženi sa 110-96, a u jednom trenutku su gubili i 29 razlike. Frustrirani Knicksi su na utakmici zaradili dva isključenja – Carmelo Anthony je morao ranije u svlačionicu zbog prigovaranja sucima, dok je Kyle O'Quinn isključen nakon grubog prekršaja na Anthonyju Davisu kojeg je s leđa „lansirao“ u publiku.

Činilo se kako je momčad Knicksa s Kristapsom Porzingisom imala svjetlu budućnost, ali nakon posljednjih događaja dojam je da je stanje u klubu daleko od idealnog. Sezona je još duga i imaju se vremena vratiti, ali trenutno stanje u klubu sugerira da se vraćaju „klasični Knicksi“ iz nekoliko prethodnih sezona. Knicksi koji su sinonim za kaos i čudne odluke na parketu i izvan njega.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider