Košarka
SPORTOVI
Košarka
Prvi put od 1948. godine

Celticsi nastavljaju 'šokirati': Za trenera stigao wunderkind sa sveučilišta!

Slavna NBA momčad Boston Celticsa imenovala je novog trenera. Bit će to 36-godišnji Brad Stevens, koji je prethodnih šest godina vodio košarkaše NCAA momčadi sa Sveučilišta Butler...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na klupi Bostona Stevens je naslijedio Doca Riversa, koji je prešao u LA Clipperse. Zanimljivo je da je zvijezda Celticsa na odlasku, Kevin Garnett (37), godinu dana stariji od Stevensa, a u velikoj čistki u svlačionici posve će mu se vjerojatno pridružiti i 35-godišnjak Paul Pierce. Njihovo bi novo odredište trebali biti Brooklyn Netsi.

Celticsima je ovo prvi put da su angažirali sveučilišnog trenera od 1997. i Ricka Pitina, a prvi su put izabrali trenera bez ikakvog NBA iskustva od Alvina "Doggiea" Juliana 1948. godine.

''Iako je mlad, Brada vidim kao velikog vođu koji vodi svojim besprijekornim karakterom i snažnom radnom etikom'', rekao je između ostaloga generalni menadžer Celticsa Danny Ainge.

Iako detalji Stevensovog ugovora nisu objavljeni, američki mediji navode kako je riječ o šestogodišnjoj suradnji vrijednoj otprilike 22 milijuna dolara. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider