Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što je razlog?

Veliki neredi u Parku mladeži: Torcida se sukobila s policijom!

Više od tisuću Torcidaša nije htjelo kupiti ulaznicu po cijeni od 80 kuna pa su navijali za Hajduk s obližnje ulice, a nakon utakmice došlo je do sukoba između navijača i policije...

Hajduk je u Parku mladeži bio bez podrške navijača, koji su bojkotirali derbi zbog skupih ulaznica. Slaven Žužul nije posustao, ostavio je cijenu od 80 kuna, a Hajdukovi navijači, njih više od tisuću, bodrilo je svoje ljubimce s obližnje ulice, udaljene 50-ak metara od stadiona.

>> Splitu povijesna pobjeda u gradskom derbiju, Hajduk pao na peto mjesto!

Na praznoj tribini namijenjenoj Torcidi našao se transparent ''Iza zida, preko puta, kuca srce za Hajduka'', a iza stadiona transparent podrške nedavno preminulom Marku Azapoviću ''Azapović Marko prisutan duhom! Uniforma plava simbol je šljama!", 18-godišnjaku koji ujedinio navijače diljem Hrvatske.

Mladić se, navodno, prije smrti požalio liječnicima da su ga istukli policajci u Policijskoj postaji Županja.

Nakon utakmice došlo je do sukoba policije i Torcide. O razlozima napada Torcide na policiju može se samo nagađati, ali za pretpostaviti je kako su nemile scene sa splitskih ulica povezane s brutalnim iživljavanjem pripadnika policijske postaje u Županji nad Markom Azapovićem. Tijekom sukoba, koji je trajao dobrih 20-ak minuta, nekoliko puta su jedni pred drugima bježali, i navijači i policija.

Razlupan je kafić, bilo je zapaljenih stolaca, razbijenih automobila, isčupanih stabala, prometnih znakova... Stigli su vatrogasci, policija, hitna pomoć...

''Navijači su u sukobu koji je nastao ozlijedili nekoliko policijskih službenika, a jedan od njih zatražio je liječničku pomoć. Nekolicina izgrednika je nakon brze policijske intervencije uhićena, a za ostalim počiniteljima se intenzivno traga'', izjava je iz PU splitsko-dalmatinske koju je u večernjim satima prenijela Radio Dalmacija.

''To nisu navijači, sve su nam razbili. Bilo je pravo ratno stanje, tukli su se s policijom'', kazala je djelatnica razbijenog kafića.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider