Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Možda bude novi Pape

Na pragu Hajduka nećak ponajboljeg igrača s ovih prostora!

Na drugom treningu Hajduka nakon jesenske stanke pojavio se 19-godišnji Tino Sven Sušić, trenutačnu član Standarda iz Liegea...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mlađahni Tino došao je na probu s dobrim preporukama. Na Poljud ga je doveo Miki Rapaić, proslavljeni igrač Hajduka koji je jedan dio karijere proveo u Standardu. Ako ćemo prema onoj da jabuka ne pada daleko od stabla, Tino bi mogao zadovoljiti kriterije trenera "bijelih" Krasimira Balakova.

>> Prozivka na Poljudu: Hajduk se okreće omladinskom pogonu!

Činjenica je da nosi „dobre gene“. Naime, radi se o nećaku trenutačnog izbornika Bosne i Hercegovine Safeta Sušića, službeno najboljeg igrača u povijesti BiH i jednog od najboljih nogometaša koji su igrali na ovim prostorima. Ni Tinov otac a Safetov brat Sead nije nepoznato nogometno ime.

Sead je nosio dres Crvene zvezde od 1970. do 1978., na Marakanu ga je iz rodnih Zavidovića kao 18-godišnjaka doveo Miljan Miljanić. Nakon kraće avanture u američkom Colorado Caribousu skrasio se u Liegeu odakle već godinama djeluje kao menadžer s FIFA-inom licencom. Iz tog razloga Tino ima belgijsko državljanstvo, a skupio je i nekoliko utakmica u mlađim uzrastima belgijske reprezentacije.

Izraziti je lijevak, najbolje se snalazi na poziciji ofenzivnog veznjaka, ali može igrati i na lijevom boku. Zanimljivo je da će 20. rođendan proslaviti 13. veljače, na dan kada je osnovan Hajduk. Tko zna, možda navijači Hajduka uskoro Tinu daju stričev nadimak Pape, a bude li barem donekle dobar kao stric, mogao bi ostaviti dubok trag na Poljudu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider