Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sretni Ante Čačić

Dinamo pobijedio golom Beqiraja, Sheriff se ispromašivao

Dinamo je pobijedio Sheriff 1:0 u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka. Uzvrat u Zagrebu igra se već sljedeći tjedan...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedini strijelac na utakmici u Tiraspolu bio je Fatos Beqiraj u 14. minuti. Milan Badelj odigrao je pas iza leđa Sheriffove obrane, Beqiraj je na vrijeme utrčao i lakoćom matirao domaćeg vratara.

Mogao je Beqiraj sve dvojbe riješiti pet minuta kasnije nakon asistencije Sammira, no napadač „modrih“ je oklijevao u izglednoj šansi i na kraju nije ni uspio pucati na vrata Sheriffa.

Nakon toga Dinamo se uglavnom orijentirao na čuvanje svojih vrata, prepustio je inicijativu domaćinu. Sheriff je zagospodario travnjakom u drugom dijelu. Moldavski prvak je stvorio seriju dobrih šansi, međutim, pokazalo se da ima puno problema s realizacijom.

Dinamo je sporadično prijetio iz kontri, ali mora se konstatirati kako je Sheriff bio znatno bolja momčad u drugom poluvremenu. Dinamo je pobijedio, mogao je slaviti i s većom razlikom, ali isto tako ova utakmica lako je mogla otići na drugu stranu. Antu Čačića još jednom je pomazila sreća. Dinamo nije odigrao bogzna kakvu utakmicu, nije to bilo ništa bolje u odnosu na Ludogorec, ali ipak je uspio pobijediti, i to ponajviše zbog nespretnosti Sheriffovih igrača u izglednim situacijama.

Uzvrat se igra za sedam dana u Zagrebu. Dinamo na Maksimir nosi lijepu prednost, no ništa još nije riješeno, posebice ako „modri“ ne podignu formu...

 

Liga prvaka, 3. pretkolo: Mezga dvostruki strijelac za Maribor

 

Slovenski prvak Maribor opravdao je status favorita protiv luksemburškog Dudelangea uvjerljivom 4-1 pobjedom u prvoj utakmici 3. pretkola nogometne Lige prvaka.

Nekadašnji nogometaš Varaždina i Čakovca koji od 2007. godine nosi dres slovenskog Maribora Dejan Mezga bio je dvostruki strijelac za svoju momčad u 4-1 pobjedi protiv Dudelangea. Nisu igrači slovenskog prvaka podcijenili sastav iz Luksemburga, kako su to u 2. pretkolu učinili nogometaši austrijskog Red Bulla, pa su ljubičasti već praktički osigurali plasman u dalje natjecanje. Mezga je bio strijelac u 13. i 47. minuti.

Miran uzvrat osigurao si je i belgijski Anderlecht 5-0 slavljem protiv litvanskog Ekranasa, a poprilično je iznenađenje pobjeda švedskog Helsingborga od 3-0 na gostovanju kod poljskog prvaka Slaska.

Pozitivne ishode iz prvih utakmica imaju rumunjski predstavnici. Cluj je na domaćem travnjaku s 1-0 nadigrao češkog prvaka Slovan iz Libereca, dok je Vaslui izvukao remi 1-1 na vrućem istanbulskom terenu kod Fenerbahçea.

Beogradski Partizan kod ciparskog AEL Limassola nije uspio zabiti, a primio je jedan, dok su jedini bez golova odigrali Kopenhagen i Club Brugge.

Uzvrati su za sedam dana.

 

Liga prvaka, 3. pretkolo, prve utakmice:

Maribor – Dudelange 4-1

Kopenhagen – Club Brugge 0-0

AEL Limassol – Partizan 1-0

Anderlecht – Ekranas 5-0

Celtic – HJK 2-1

Cluj – Slovan Liberec 1-0

Fenerbahçe – Vaslui 1-1

Slask – Helsingborg 0-3

 

Tijek utakmice: Sheriff - Dinamo 0:1

90' Kraj utakmice.

89' Prekršaj za Sheriff iskosa s desne strane, na rubu šesnaesterca. Apatič je pucao nisko izravno prema vratima., Leko je izbacio u korner.

87' Kelava je sada spasio Dinamo. Stanojević je pucao s ruba šesnaesterca, Kelava brani krajnjim naporom. Čini se da je netko još dodirnuo loptu na putu do gola. Biloje opasno.

83' Alispahić ulazi umjesto Rukavine.

82' Slobodan udarac za Dinamo s desne strane. Pokrivač je loše centrirao, pa Stojanov lako kupi loptu.

76' Nova velika šansa za Sheriff. Nakon centaršuta s desne strane, Ivanov je glavom pucao preko gola.

71' Stanojević je još jednom protegao Kelavu. Lopta je otišla pokraj vratiju.

69' Calello ulazi umjesto Sammira.

65' Stanojević opet prijeti Kelavi, ovaj put nakon kornera glavom puca preko gola.

63' Stanojević puca s distance pokraj gola.

60' Beqiraja je zamijenio Duje Čop.

60' Pešić glavom zamalo pogađa Dinamovu mrežu. Apatič je centrirao, Dinamova obrana je gledala, a Pešić se izvio u zrak i odlično pucao glavom. Lopta je fijuknula pokraj gola.

56' Nakon kornera, Leko je dobro skočio, a Stojanov je s noge skinuo loptu Rukavinu.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45' Kraj prvog poluvremena.

40' Odlična šansa za Dinamo. Sammir je dao loptu Beqiraju kao na pladnju, trebao je pucati iz prve, no oklijevao je i šansa je propala.

37' Igra se malo primirila, Dinamo kontrolira utakmicu.

26' Šansa za Sheriff. Apatič je odigrao dupli pas s Pešićem, ovaj ga sjajno proigrava petom, no Apatič iz dobre situacije, desetak metara iskosa od Kelavinih vrata, puca pokraj gola.

23' Sheriff je zaprijetio preko Georgijeva. Pucao je iz prve nakon centarušuta s lijeve strane, lopta odlazi pokraj Kelavinih vrata.

19' Nova šansa za Dinamo. Beqiraj je zavrnuo u sredinu, Rukavina glavom puca preko gola.

14' GOOOL!!! Dinamo je poveo golom Beqiraja. Asistirao je Badelj iza leđa Sheriffove obrane, Beqiraj je pravovremeno utrčao i plasiranim udarcem poslao loptu u mrežu moldavskog prvaka.

4' Prvi korner za Dinamo. Pokrivač je centrirao, lopta ponovno odlazi u korner. Drugi ubačaj obrana Sheriffa sigurno čisti.

3' Prvi udarac prema golu Dinama. Stanojević je pucao s distance, ali lopta je prošla pokraj gola.

1' Utakmica je počela. Stadion u Tiraspolu nije ispunjen do posljednjeg mjesta.

Sastavi:

Sheriff: Stoyanov - Metoua, Samardžić, Pereira, Apatić - Marjanović, Onica - Georgijev, Stanojević, Dedov - Pešić

Dinamo: Kelava - Vida, Tonel, Šimunić, Pivarić - Pokrivač, Leko - Badelj, Sammir, Rukavina - Beqiraj

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider