Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Skupila se kritična masa

Brend i zvijezda bit će 
predsjednik HNS-a kojem zvižde

Davor Šuker, izgledno je, bit će predsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza. Županijski nogometni savezi polako, ali sigurno, traže izvanrednu sjednicu Skupštine HNS-a, skupila se kritična masa za smjenjivanje Vlatka Markovića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kad već predsjednik odugovlači s odlaskom, mora se ići ovim duljim putem. Potporu Davoru Šukeru dala je i njegova rodna županija, Osječko-baranjska. Iako podršku naroda u svom gradu nema.

Nije bio pošteđen koncerta zvižduka u Osijeku na finalu Hrvatskoga kupa, usred stadiona s kojeg je poletio u nogometnu orbitu. Najboljeg hrvatskog strijelca svih vremena dobar dio navijačkog puka u Osijeku odavno ne doživljava kao svoga. Ništa se nije promijenilo u posljednje tri godine kada su se zbog njegova imenovanja za počasnog građanina navijači digli na noge. Grafiti protiv takve odluke gradskih otaca i danas "ukrašavaju" pročelja zgrada.

Svaki odgovor na pitanje zašto Osijek ne voli Davora Šukera u načelu je isti – navijački puk ne doživljava ga svojim. Ne smatraju ga bivšim igračem 'bijelo-plavih', već Dinama! Uhvatiti nekoga na ulici s lijepom riječi za Zlatnu kopačku gotovo je nemoguće, svi se odgovori svode na "mogao je, ali nije".

''Distancirao se od rodnoga grada i kluba, takvo što nisu napravili ni Štimac, ni Bilić... Istina, otišao je mlad iz Osijeka i postao svjetski igrač, ali je baš zato klubu mogao dati više, bar marketinški – mogao je bar doći tu i tamo na neku utakmicu, obići nogometnu školu, dati klincima poticaj, klubu bi to puno značilo. Cijenim ga kao najvećeg hrvatskog nogometaša, ali u spomenutome je gadno zakazao'', otvorio je dušu jedan od kibica s istočne tribine.

''Nikada nije javno istaknuo da se ponosi što je rođen u Osijeku, uvijek je spominjao samo Dinamo, a svome klubu ništa nije vratio'', domeće drugi anketirani.

Šuker će se morati s takvim stavom javnosti pomiriti. Nogometaš koji je bio prvi strijelac SP-a 1998. godine, igrač koji ima neviđen ugled u svijetu, koji za sebe kaže da je brend, u svome Osijeku nije ljubimac naroda. Jer Osječani, a i drugi, ne gledaju ga samo kao zlatnu kopačku. Kako ga je Mamić istaknuo za svoga kandidata, nije omiljen ni u Zagrebu, svojoj izbornoj jedinici, a ni u Dalmaciji. No dobro, valjda će biti omiljeniji od Markovića.

O svojoj mogućoj kandidaturi ni jučer u Maksimiru nije želio previše govoriti.

''Ne bih želio o tome govoriti, imam svoj stav i mišljenje o svemu. No, kad bude nešto vrijedno za reći, onda ćete to i čuti. Odavno sam rekao da bih jednoga dana volio biti predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza'', rekao je Šuker.

Sada vas u mogućoj kandidaturi podupire i Osječko-baranjska županija!

''Poslije Dana Dinama reći ću malo više o tome'', ostao je škrt na riječima Davor Šuker.

Šuker je sretan što je njegov bivši klub prvak Španjolske.

''Navijač sam Reala i veselim se tome, ali mislim da je dobro i za nogomet da je srušena dominacija Barcelone koja je doista napravila čuda. No, netko mora biti i drugi, a u Španjolskoj se to jako teško prihvaća kad je riječ o ta dva kluba'', izjavio je bivši hrvatski reprezentativac.

Da možete, biste li uzeli Cristiana Ronalda ili Lea Messija?

''Ronalda, iako su obojica čudo'', zaključio je Šuker. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider