Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Suigrači ga izvukli

Pogledajte Terryjevu glupost: Kapetan ostao bez velikog finala, svi ostali - heroji

Nakon nevjerojatne utakmice kapetan Chelseaja se ispričao što je ostavio suigrače na cjedilu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada sada stvari gledamo ne znamo je li John Terry crvenim kartonom pomogao ili odmogao svojim suigračima. Na kraju su oni izborili finale herojskom borbom, a on će u Muenchenu biti na tribinama. Branio se Chelsea svom silom do 37. minute, a nakon tog isključenja bili su još srčaniji i uporniji da zaustave Barcu unatoč igraču manje.

>> Chelsea srušio Barcine snove o obrani naslova: Pogledajte najdramatičnije trenutke!

>> 'Ne pobjeđuje uvijek bolja momčad, no ovo je najbolja osveta'

Kada je sudac pokazao izravni crveni karton kapetanu gostiju, njegov prvi u karijeri u Ligi prvaka, većina nas je pomislila 'ne opet sudac'. Nekako smo zbog svega što se događalo prije tri godine željeli da se ovaj put ne priča o sucu. Možda je 'zbog svega' pokazati samo žuti karton, ali...

Nakon utakmice ista se ta većina slaže da je Terry napravio veliku glupost. I engleski mediji pišu kako je sudac ispravno procijenio njegov start. Terry je napao Sancheza s namjerom i bez lopte, a to je u pravilima crveni karton. I Di Matteo je nakon utakmice priznao kako je njegov kapetan napravio glupost, ali nakon onakve junačke pobjede sve se zaboravlja.

''On je moj kapetan i ja ga strašno poštujem. Mi smo ljudi i griješimo, ali samo da znate pod kakvim je on pritiskom već mjesecima. I dulje...'', rekao je trener Chelseaja ne otkrivši tko je radio toliki pritisak.

Najveća šteta od svega je što John Terry neće predvoditi svoju momčad u velikom finalu u Muenchenu, no sigurni smo da će biti najveći navijač na tribinama. Baš kao i Ramires, Branislav Ivanović i Raul Meireles koji su zaradili parne žute kartone.

''Pogledao sam snimku i moram priznati da prekršaj nije izgledao lijepo. Želim samo reći da nisam želio namjerno ga udariti. Nisam takav nogometaš'', rekao je 31-godišnji stoper i dodao:

''Podigao sam koljeno, što nisam trebao učiniti. Osjećam da sam iznevjerio suigrače. Ispričavam im se na tome, kao i svim Chelseajevim navijačima. iznevjerio sam dečke. No, baš zato mi je drago što su reagirali fantastično i što se moja odsutnost praktički nije osjetila. Odradili su kolektivno fantastičan posao.''

''Razočaran sam što neću moći igrati u finalu, ali sam zato još više oduševljen što su dečki napravili sjajan posao bez mene. Chelsea je apsolutno zaslužio finale ove godine. Prije tri ili četiri mjeseca nitko nije mogao niti pomisliti da bismo se mogli naći u finalu. Za to je to fantastično postignuće.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider