Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Villas-Boas na mukama

Abramovičeva vizija se raspada: Napoli 'isprašio' Chelsea!

Napoli je u sjajnoj utakmici uvjerljivo svladao Chelsea...

Nogometaši Napolija pobijedili su u odličnoj utakmici na svom San Paolu sastav Chelseaja s 3-1 u prvom ogledu osmine finala Lige prvaka.

Napoli je bolje otvorio utakmicu, u šansama su se našli Cavani i Maggio, ali je Petr Čech odličnim obranama spašavao Chelsea. I onda, u jeku napada domaćina, u 27. minuti, do vodstva je stigla londonska momčad. Pogriješio je kapetan domaćih Paolo Cannavaro. Loše je zahvatio loptu, koja je pala točno pred Juana Matu, koji je udarcem iz blizine lijevom nogom u kut bez problema svladao Morgana De Sanctisa.

Ipak, već do kraja prvog poluvremena, Napoli je napravio preokret. Argentinac Ezequiel Lavezzi odličnim je i vrlo preciznim udarcem u kut matirao Čecha u 39. minuti.

>> Real u zadnjoj minuti ispustio pobjedu kod CSKA!

U drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela, domaćini su poveli. Inler je ubacio loptu s desne strane koja je odskočila od trave, a onda ju je pored Branislava Ivanovića i Garyja Cahilla dočekao sjajni urugvajski napadač Napolija Edinson Cavani, te ju je s ramenom ugurao u mrežu! Cavani je tako postao prvi igrač koji je ove sezone zabio gol u Ligi prvaka s ramenom. Ukupno je to bio njegov peti gol u sedmom nastupu ove sezone u ovome natjecanju.

U 55. minuti, Lavezzi je promašio čistu šansu, ali je 10 minuta kasnije zabio svoj drugi gol na utakmici, ujedno i drugi u cijelom natjecanju ove sezone. Luiz je žalio ispucati loptu, ali je napucao Cavanija, kojem je Čech istrčao na udarac, a Urugvajac je nesebično proigrao Lavezzija koji je zabio u praznu mrežu.

Napoli je tada poveo s 3-1, baš dok je Chelsea dominirao i napadao. Dakako, gosti su nastavili u ofenzivnom stilu, otvarajući domaćinu dosta prostora za kontre. U 80. minuti, Napoli je umalo zabio i četvrti gol, s kojim bi stigao na milimetar od četvrtfinala. No, siguran pogodak nakon udarca Maggia spriječio je Cole koje izbio loptu s gol-crte.

Zanimljivo da je Chelsea na sva četiri gostovanja ove sezone u Ligi prvaka zabio prvi gol, ali u niti jednoj od njih na kraju nije i pobijedio! Dva puta su remizirali, a dva puta izgubili.

Chelseaju je u ovoj utakmici nedostajao ozlijeđeni (koljeno) kapetan John Terry, koji će morati na operaciju i bit će izvan momčadi možda i do osam tjedana. Ovo je bila 14. utakmica u Ligi prvaka koju je Chelsea odigrao bez njegove pomoći i prva koju je izgubio. U prethodnih 13 takvih utakmica, upisali su ''bluesi osam pobjeda i pet remija''.

U posjedu lopte su momčadi bile jednake, Napoli je imao dva udarca više u okvir gola (8-6). No, važno je istaknuti da je Napoli do pobjede od dva gola razlike stigao zasluženo. Chelsea je odigrao još jednu skromnu i neuvjerljivu utakmicu pod palicom trenera Andrea Villas-Boasa. Uzvrat je na rasporedu 14. ožujka na Stamford Bridgeu. (TS)

Liga prvaka
Završnica
CSKA Moskva Real Madrid 1:1
sljedeća ut. 14.3.
Napoli Chelsea 3:1
sljedeća ut. 14.3.

90+3' Utakmica je završena. Napoli je pobijedio s 3:1.

90+3' Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

81' Kakva prilika Napolija. Lopta je došla s krila, od Hamšika, ali je Cole uspio s crte pokupiti loptu i spriječiti novi pogodak za potpuni debakl Chelseaja u Napulju.

65' GOOOOOOOLLLL!!! Napoli vodi 3:1!!! Lavezzi svojim drugim golom na utakmici dovodi svoju momčad u veliku prednost 25 minuta prije kraja utakmice! Kakva pogreška Chelseaja. Nešto slično kao što su gosti stigli do pogotka u prvom poluvremenu, tako su domaćini uspjeli poslati loptu u Čechovu mrežu. Cavani je iskoristio dobru loptu i neopreznost Luiza i sjajno asistirao Lavezziju za njegov drugi pogodak na utakmici.

60' Chelsea u tri navrata opasno prijeti domaćinima, ali za sda bez pogotka. Drogba je pokušao, ali Napoli se uspio spasiti. Odmah tuče i Cahill, ali ipak ništa. Gosti su opasno krenuli po pogodak za izjednačenje.

55' Kakva prilika Napolija! Već treća u večerašnjoj utakmici, ali možda i najbolja. Chelseajeva obrana je pogriješila i lopta ide pokraj stative. Pucao je Lavezzi ali nije uspio postići drugi gol. Bila to pogrešno dodana lopta gostiju i otvorila je puno prostora za Lavezzija, ali ipak sreća za Chelsea.

51' Chelsea u nastavku povećava pritisak jer ni pod koju cijenu ne želi Napulj napustiti s porazom.

49' Prilika domaćina, ali Čech je na svom mjestu.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45+3' Završeno je prvo poluvrijeme. Napoli vodi protiv Chelseaja 2:1. BOčekuje nas zanimljivo drugo poluvrijeme.

45+1' GOOOOOLLL!!! Cavani je zabio za vodstvo Napolija 2:1. Iako je domaćin gubio od 27. minute ipak je uspio doći do vodstva u sudačkoj nadoknadi. Cavani je iskoristio odličan centaršut Inlera, lopta je preletjela Cahilla i Cavani je pobjegao i ramenom progurao do mreže. To je njegov peti u Ligi prvaka ove sezone.

45+3' Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

45' Vrlo dobra utakmica, a Napoli je uspio zasluženo doći do pogotka jer je i bio puno bolja momčad u prvim minutama susreta u Napulju.

38' GOOOOLL!! Napoli je uspio izjednačiti na 1:1. Strijelac je Lavezzi.

30' Nakon pola sata igre, puno bolju i aktivniju igru pokazali su domaćini, ali Chelsea je uspio iskoristiti jednu neopreznost domaće obrane i nakon lošeg početka ipak povesti.

27' GOOOOLLL!!! Chelsea vodi 1:0! Strijelac je Juan Mata! Chelsea je praktički iz prve prave prilike uspio doći do vodstva u Napulju. Cannavaro je pogriješio i uspio ispustiti loptu, a to je iskoristio brzi Mata koji je bez zadrške zapucao prema golu domaćina i poentirao.

11' Bosingwa izlazi s travnjaka zbog ozljede zadnje lože i u igru ulazi Ashley Cole.

10' Domaćini su vrlo borbeni već na startu utakmice, ali Čech spašava vrata gostiju. Cavani se odlično sjurio prema golu, pucao je u donji lijevi kut, ali domaćini su se uspjeli obraniti.

1' Počela je utakmica. Gledajte UŽIVO.

Napoli: De Sanctis, Aronica, Campagnaro, Cannavaro, Maggio, Hamšik, Zuniga, Gargano, Inler, Cavani, Lavezzi

Chelsea: Čech, Ivanović, Luiz, Bosingwa, Cahill, Ramires, Malouda, Meireles, Mata, Drogba, Sturridge

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider