Automoto
SPORTOVI
Automoto
Još malo i kreće ludilo

Spremni za F1? Donosimo pregled prvih testiranja

U punom su jeku pripreme za novu sezonu oktanskog cirkusa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na stazi Catalunya u tijeku je drugi krug testiranja uoči nove sezone Formule 1. Prva runda trajala je četiri dana u proteklom tjednu (od ponedjeljka do četvrtka) i, premda je nezahvalno bilo što prognozirati u ovoj fazi, ipak je dala određene smjernice po pitanju očekivanja od budućih testiranja, a vidjet ćemo da li i od uvodnih utrka.

Najbrže vrijeme ostvario je Valtteri Bottas, Finac koji uskočio u šampionski Mercedesov bolid umirovljenog Nice Rosberga. Bottas je postigao vrijeme 1:19.705, a ujedno je bio i vozač s najviše odvoženih krugova, njih čak 324.

Ferrari sa Sebastianom Vettelom i Kimijem Raikkonenom ponovno izgleda dobro, ali bilo je tako i prije godinu dana pa u čitavoj sezoni nisu uspjeli pobijediti ni na jednoj utrci stoga s prognozama treba biti oprezan.

Red Bull zasad djeluje rezervirano, a najugodnije iznenađenje je Renault - momčad koja je prošle sezone osvojila samo osam bodova. S Nicom Hülkenbergom i Jolyonom Palmerom isprofilirali su se (zasad) kao četvrta momčad.

Mercedesov tandem Bottas-Hamilton bio je najaktivniji, s ukupno 558 odvoženih krugova, 90 više od Ferrarija.

Sauber najbrži na pravcu

Na trećem je mjestu po tom pitanju Sauber (349 krugova) koji je, zanimljivo, bolid s najvećom postignutom brzinom na startno-ciljnoj ravnini (332.3 km/h).

Važan faktor na utrkama i ove će sezone biti gume. Dobavljač Pirelli dostavio je svih pet komponenti u Montmelo, a vrijedi notirati kako su razmaci među postignutim vremenima s ultra-soft, super-soft i soft gumama ipak znatno manji nego prijašnjih sezona.

Drugi krug testiranja krenuo je danas i trajat će do petka, a nova sezona Formule 1 počinje Velikom nagradom Australije 26. ožujka na stazi Albert Park u Melbourneu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider