Automoto
SPORTOVI
Automoto
"Najdetaljniji ikad"

Ovo je Mercedesov "stroj" kojeg svi žele nadmašiti

Sve se više zahuktavaju pripreme za novu sezonu Formule 1.

Momčad Mercedesa, koja je s nevjerojatnih 297 bodova prednosti pred drugoplasiranim Red Bullom osvojila konstruktorski naslov Formule 1, predstavila je na stazi Silverstone svoj bolid za novu sezonu.

Naziv bolida je F1 W08, a stazom na kojoj se vozi Velika nagrada Velike Britanije provozao ga je trostruki svjetski prvak Lewis Hamilton.

"Čudesan je. Ovo je motor koji je detaljima najusavršeniji od svih koje sam dosad vidio u Formuli 1", izjavio je Hamilton.

Hamiltonov momčadski kolega u Mercedesu bit će Finac Valtteri Bottas, nasljednik Nice Rosberga koji je nekoliko dana nakon osvajanja prvog naslova svjetskog prvaka šokirao automobilistički svijet odlaskom u mirovinu.

Prije Mercedesa svoje bolide već su predstavili Sauber (C36), Renault (R.S.17) i Force India (VJM10), ovog petka će to učiniti i Ferrari i McLaren, a tijekom vikenda i sve ostale momčadi.

Predsezonska testiranja počinju u Barceloni već ovog ponedjeljka i trajat će do 2. ožujka. Potom slijedi stanka i onda završne pripreme, također u katalonskoj prijestolnici, od 7. do 10. ožujka.

Nova sezona Formule 1 počinje Velikom nagradom Australije 26. ožujka na stazi Albert Park u Melbourneu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider