Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Žalim zbog ovoga"

Zabio za prolaz Slovenije, pa pao na dopinškoj kontroli: Mora napustiti Koreju u roku od 24 sata!

Žiga Jeglič zabio je pogodak koji je poslao Sloveniju u osminu finala olimpijskog turnira, a potom je bio pozitivan na dopinškoj kontroli.

Žiga Jeglič (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Slovenski hokejaš Žiga Jeglič bio je pozitivan na dopinškoj kontroli tijekom Zimskih olimpijskih igara koje se održavaju u Pjongčangu, stoga mu nije dopušten nastup u utakmici drugog kruga protiv Norveške.

"Rezultat testiranja pokazao je prisutnost zabranjene supstance fenoterola u urinu. Fenoterol se skriva u lijeku koji koristim zbog toga što bolujem od astme. Žalim što sam zaboravio prijaviti taj lijek kao medicinsko izuzeće. Preuzimam svu odgovornost zbog svog nemara i pripremam se za daljnje postupke", objavio je Jeglič.

Iz slovenske reprezentacije objavili su kako ne smiju davati nikakve izjave vezane za slučaj sve do okončanja postupka. Odmah po objavi pozitivnog nalaza Jeglič je prihvatio odluku MOO-a da u roku od 24 sata napusti ZOI.

Zanimljivo, Jeglič je prije tri dana bio strijelac pobjedničkog pogotka protiv Slovačke u odlučujućoj utakmici za prolaz u osminu finala olimpijskog turnira.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider