Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
tko je kriv?

Skandal u Pjongčangu: Hrvatski olimpijac odustaje od utrke na 50 km jer nema servis za skije?!

Sami kraj Zimskih olimpijskih igara za Hrvatsku bi ekspediciju mogao biti obilježen skandalom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Krešimir Crnković želi odustati od subotnjeg nastupa na 50 km klasično, javio nam je sinoć izvor blizak olimpijskom skijašu trkaču, inače biatloncu. Razlog je poprilično bizaran. Glavni trener reprezentacije Zoran Skender napustio je Pjongčang te sa sobom ponio servis zbog čega Crnković ne može pripremiti skije za utrku.

Kako saznajemo, trener Skender je otputovao bez ikakvog sukoba, čak ni verbalnog, te vjerojatno nije svjestan novonastale situacije dok se nalazi na povratku u Hrvatsku. Crnković se navodno za servis snalazio kod kolega iz drugih reprezentacija iako je mogao tražiti da mu skije servisira i Skender.

Sve je počelo još u srijedu otkazivanjem nastupa hrvatskih reprezentativki u ekipnom sprintu. Službeni razlog bio je bolest Vedrane Malec.

"Zbog bolesti Vedrane Malec koja traje pet-šest dana primorani smo odustati od nastupa u ekipnom sprintu", izjavio je trener hrvatske nordijske reprezentacije Zoran Skender.

U ekipnom sprintu nastupaju po dvije skijašice za svaku zemlju, a kako je Hrvatska u Pjongčangu imala samo dvije predstavnice u ovom sportu, Vedranu Malec i Gabrijelu Skender, inače kćer spomenutog trenera, odustajanjem jedne automatski je izgubljena prilika za nastup ekipe. No Malec navodno od nastupa nije odustala (samo) zbog bolesti.

Čini se kako bi ova priča mogla (ili već je) prerasti u skandal s kojim će se morati pozabaviti u Hrvatskom skijaškom savezu i Hrvatskom olimpijskom odboru. Nadamo se samo kako se neće ponoviti novi ''slučaj Fak'' koji je nedavno opet napao ljude iz biatlonskog saveza.

U ovom se slučaju čini kako je razlog ovakvog zapleta očito stariji sukob s kojim šira javnost nije upoznata. Crnkoviću se navodno zamjeralo što na ZOI putuje u kvoti skijaša trkača iako je biatlonac te kako je mjesto zauzeo upravo talentiranom sinu glavnog trenera nordijske reprezentacije.

Iz Crnkovićevog tabora pak tvrde kako je on, iako biatlonac, plasmanom u Pjongčangu pokazao da je najbolji skijaš trkač u Hrvatskoj te kako je prema njemu izvršena nepravda jer nije imao iste uvjete kao i ostali.

Inače, u utrci na 15 km slobodnim načinom Krešimir Crnković je osvojio 47. mjesto, a Edi Dadić bio 53. od 116 trkača koji su stigli do cilja. U utrci skijaškog trčanja na 30 kilometara u disciplini skiatlon 23-godišnji Crnković je zauzeo 53. mjesto.

Nadamo se kako će Krešimir i trener Skender uskoro moći iznijeti svoju stranu priče.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider