Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
e moj aleks

Ruskoj ledenoj ljepotici oduzeta olimpijska medalja, a sve zbog njezina supruga!

Anastasija Brizgalova i njezin suprug Aleksander ostali su bez osvojene olimpijske bronce.

Galerija Anastasija Brizgalova (Foto: AFP) Anastasija Brizgalova (Foto: AFP) Anastasija Brizgalova (Foto: AFP) +3 Anastasija Brizgalova (Foto: AFP)

Član ruske mješovite curling ekipe Aleksander Krušelnicki, koji je bio pozitivan na meldonij, proglašen je krivim zbog kršenja antidopinških pravila i oduzeta mu je brončana medalja koju je osvojio zajedno sa suprugom Anastasijom, objavio je Sportski abritražni sud (CAS).

Ova odluka nije iznenađujuća s obzirom na to da je sportaš sam priznao da je bio pozitivan, iako je tvrdio da nije svjesno uzeo meldonij. Brončana medalja u mješovitim parovima u curlingu koja je oduzeta Krušelnickom i njegovoj lijepoj supruzi Anastasiji Brizgalovoj (koja je dobila puno medijske pažnje na ZOI-ju) tako je dodijeljena Norveškoj, iako je to odluka koju još moraju potvrditi Međunarodni olimpijski odbor (MOK) i Međunarodna curling federacija (WCF), dodaje u svom priopćenju CAS.

CAS je odluku objavio kratko nakon što je saslušanje u Pjongčangu otkazano na zahtjev svih uključenih stranaka – Krušelnickog, MOK-a i WCF-ja.

Ovaj dopinški slučaj ruskog sportaša uzet će u obzir i izvršni odbor MOK-a koji treba odlučiti o eventualnom ukidanju suspenzije Ruskog olimpijskog odbora (ROC).

ROC je suspendiran 5. prosinca nakon otkrivanja sustavnog dopingiranja, čime je de facto zabranjen nastup ruskim sportašima na Zimskim olimpijskim igrama. Dopuštenje za nastup dobilo je 168 Rusa koji nisu imali nikakve veze s dopingom, a u Pjongčangu nastupaju pod olimpijskom zastavom.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider