Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dva puta završio na ledu

Najsramotniji potez Zimskih olimpijskih igara ili samo nesmotren pad?

Jedno od pitanja koje je podijelilo gledatelje na Zimskim olimpijskim igrama jest nastup sjevernokorejskog klizača Jong Kwang Boma.

Jong Kwang Bom (Screenshot Twitter)

Jong Kwang Bom nije se proslavio na Zimskim olimpijskim igrama. On je u utrci na 500 m u brzom klizanju pao i umalo sa sobom povukao japanskog klizača. Jongova utrka bila je gotova prije i nego što je počela nakon što se poskliznuo i pao u uvodnim sekundama utrke.

No u trenutku kad je pao ispružio je ruku prema klizaljci japanskog klizača Keite Watanabea. Srećom, Japanac je imao dobre reflekse i izbjegao njegovu sudbinu, ali je dopušteno ponavljanje starta, iako do toga službeno dolazi u slučaju pada dvaju klizača. Ali ni drugi pokušaj nije bio sretan za Booma.

Naime, sredinom kruga Jon Kwang Bom još se jednom zapetljao s Watanabeom i pritom ga gurnuo. Japanski klizač uspio je proći kroz cilj kao drugi i izboriti četvrtfinale, dok je Bom ostao na ledu.

''Vjerujem da je sve bilo nenamjerno. Njegova ruka slučajno je završila na mojoj klizaljki'', rekao je Japanac nakon utrke.

Sjevernokorejski klizač završio je svoju jedinu utrku na četvrtom mjestu i na kraju je diskvalificiran zbog nesportskog poteza.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider