Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
pobijedila svjetsku prvakinju

Čudo od djeteta: 15-godišnja Ruskinja očarala žiri i osvojila zlatnu medalju u umjetničkom klizanju!

Ima tek 15 godina, ali nije najmlađa olimpijska pobjednica u klizanju.

Galerija Alina Zagitova (Foto: AFP) Alina Zagitova (Foto: AFP) Alina Zagitova (Foto: AFP) +8 Alina Zagitova (Foto: AFP)

Alina Zagitova, 15-godišnja ruska klizačica, osvojila je zlatnu medalju u umjetničkom klizanju, što je prvo zlato za Rusiju pod olimpijskom zastavom na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Sa 239,57 bodova Zagitova je iza sebe ostavila sunarodnjakinju Jevgeniju Medvedevu koja je dobila 238,26 bodova. Bronca je pripala Kanađanki Kaetlyn Osmond, koja je bila treća nakon kratkog programa u srijedu, s ukupno 231,02 bodova.

Zagitova je očarala žiri plešući u crvenoj tunici sa pozlaćenim detaljima na glazbu baleta Don Quichotte. Zatim je Medvedeva, dvostruka svjetska prvakinja, izvela sjajan program na glazbenu temu iz filma Ana Karenjina što joj je donijelo isti broj broj kao i Zagitovoj (156,65).

Međutim, 15-godišnjakinja je imala prednost nakon kratkog programa koji je na rasporedu bio u srijedu.

''Pobijedila sam. Iskreno, ruke mi se tresu jer još nisam do kraja svjesna da sam olimpijska pobjednica'', rekla je uzbuđena Alina nakon što je osvojila zlato.

Zagitova je sa 15 i pol godina postala druga najmlađa klizačica koja je osvojila zlatnu medalju na olimpijskim igrama nakon Amerikanke Tare Lipinski koja je, samo par tjedana mlađa, osvojila naslov olimpijske pobjednice na Igrama u Naganu 1998.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider