Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Svi su u čudu

Snowboarderica koja je šokirala svijet ima novo iznenađenje: ''Ovo je šokantno, i ja bih to voljela''

Nakon što je u petak Amerikanka Mikaela Shiffrin ostala bez medalje u slalomu, disciplini u kojoj dominira posljednjih sezona, u subotu se na ZOI u Pjongčangu dogodilo još veće iznenađenje.

Ester Ledecka (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Čehinja Ester Ledecka (22) osvojila zlato u superveleslalomu sa stotinkom prednosti ispred srebrne Austrijanke Anne Veith (28), odnosno 11 stotinki ispred brončane Tine Weirather (28) iz Lihtenštajna.

Ledecka će se na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu natjecati i u snowboardingu gdje, prema prognozama, ima daleko veće izglede za odličje.

"Do danas sam mislila da sam bolja snowboarderica negoli skijašica", rekla je Ledecka, kojoj je u dosadašnjoj skijaškoj karijeri najbolji plasman u Svjetskom kupu bilo sedmo mjesto u spustu u Lake Louiseu u prosincu prošle godine, dok je u superveleslalomu ostvarila dva 19. mjesta prošle sezone.

"Kada sam prošla ciljem mislila sam da se radi o pogreški. Mislila sam, ma u redu sada će promijeniti vrijeme, malo ću pričekati da dodaju koju sekundu na moje vrijeme. Ali, ništa se nije dogodilo, samo su svi počeli vrištati i onda sam pomislila - ovo je uistinu čudno", rekla je Ledecka.

Čehinja je vrlo dobra i u jedrenju na dasci, pa su je novinari pitali da li će se pokušati kvalificirati za natjecanje u windsurfingu na ljetnim OI 2020. u Tokiju.

"Pa zašto ne bi? Sigurno ću pokušati", kazala je Ledecka.

Austrijanka Anne Veith, koja se na kraju morala zadovoljiti srebrom, već je primala čestitke na obrani naslova, jer je prije četiri godina slavila u ovoj disciplini u Sočiju. No, onda je Čehinja sa startnim brojem 26 sve iznenadila.

"Mislila sam da sam osvojila zlato. Za mene je veliko iznenađenje da je Ledecka mogla ostvariti ovaj rezultat, ali čestitam joj na odličnoj vožnji, zaslužila je zlato. Budući da je ona snowboarderica, te da nema puno nastupa u Svjetskom skijaškom kupu, nitko nije znao koje su njene mogućnosti. Na kraju moram reći da ovo srebro ima zlatni sjaj za mene, jer sam dvije godine propustila zbog ozljeda", kazala je Anne Veith

Velika favoritkinja Amerikanka Lindsey Vonn (33), koja dominira brzim disciplinama u Svjetskom kupu te je rekorderka sa 81 pobjedom, napravila je veliku pogrešku u donjem dijelu staze, te je utrku okončala na diobi šestog mjesta sa 38 stotinki iza Ledecke.

"Ovo je šokantno, ali na Olimpijskim igrama događaju se čudne stvari. Voljela bih da ja imam takve sposobnosti, da se mogu prebacivati iz jednog sporta u drugi i pobjeđivati. No, ja sam samo dobra u skijanju, a i tu me je pobijedila", kazala je Lindsey Vonn.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider