Tenis
SPORTOVI
Tenis
Spektakl u Varaždinu

Teniski savez se ispričao Mati Paviću, Krajan ga pozvao u reprezentaciju

Hrvatska Davis Cup reprezentacija želi pobjedu, a do nje će pokušati doći u najjačem sastavu.

Oliver Marach i Mate Pavić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Potpisivanjem ugovora o suradnji u organizaciji predstojećeg susreta Davis Cupa između Grada Varaždina i Hrvatskog teniskog saveza u utorak su i službeno počele pripreme za dvoboj Hrvatske i Kazahstana u četvrtfinalu Svjetske skupine Davis Cupa (od 6. do 8. travnja).

"S igračke strane mogu reći da ćemo i protiv Kazahstana biti u izuzetno jakom sastavu. Već sam nakon Kanade rekao da smo reprezentacija protiv koje nitko ne želi igrati, jer imamo odgovor za svakog suparnika i za svaku vrstu podloge. Dosta se u Osijeku govorilo o neigranju Mate Pavića, pa i ovim putem želim reći da ga ponovno pozivam u reprezentaciju. Očigledno je da se Mate osjeća povrijeđen u vezi s ranijim nastupanjem u Davis Cupu i s komunikacijom sa mnom. Žao mi je ako sam nenamjerno pridonio takvom Pavićevom doživljaju i želim da okrenemo novu stranicu", rekao je izbornik Željko Krajan i najavio da će i za ovu akciju pozvati Pavića.

"Naša je želja da budemo u najjačoj postavi i da iskoristimo sve adute koje imamo, dakle i u tom svjetlu Mate nam treba, baš kao što sam to rekao i u Osijeku. Mislim da treba ostaviti prošlost iza nas i da svi trebamo podvući crtu. Reprezentacija je iznad svih nas, svi smo tu zbog predstavljanja hrvatskog tenisa u najboljem svjetlu. Imamo odličnu atmosferu u ekipi, odlične uvjete, odlične igrače, a uz podršku s tribina vjerujem da će nam to donijeti pobjedu protiv Kazahstana", poručio je Krajan.

Cijene vrlo popularne: Sva tri dana za 150 kuna

Objavljene su i cijene ulaznica (kompleti za sva tri dana će, ovisno o sektoru, stajati 150 i 200 kuna), a organizacijski poslovi već su krenuli. No, dojam će biti još bolji ako će Hrvatska na igralištu imati sve najbolje tenisače.

"Hrvatski teniski savez je posljednjih nekoliko sezona jako radio na tome da stvorimo što bolje uvjete, time i da atmosfera u ekipi bude najbolja moguća i mislim da smo u tome uspjeli. Što se tiče Mate Pavića, bilo je nekih prozivki na naš račun i vrijeme je da svi zajedno podvučemo crtu i okrenemo se onome što nas čeka. Ako je bilo nekih propusta s naše strane vezano uz neke čestitke koje kaže da nije dobio, ja se Mati ispričavam, pa čak ako u konkretnom slučaju greška i nije naša, jer još kad je osvojio mješovite parove na US Openu prva stvar koju smo u uredu drugog jutra napravili bila je da mu pošaljemo čestitku. Uopće, mi vrlo pažljivo pratimo sve naše igrače i igračice, nevezano uz godište, i njihove uspjehe doživljavamo kao naše. Ako se ponekad dogodi da čestitku za dobar rezultat ne prime vjerojatno je problem u komunikacijskom kanalu, a ne u tome da nekoga zanemarujemo", kaže izvršni direktor HTS-a Miroslav Zečić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider