Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sve u statističkom centru

Vatreni u finalu – što kažu brojke?

Kako su Vatreni igrali dosad i kakvu igru možemo očekivati u posljednjoj utakmici?

Galerija SuperSport 1 Klikni za veći prikaz Klikni za veći prikaz +3 Klikni za veći prikaz

SuperSport je izdvojio podatke o posjedu lopte, udarcima, golovima, kartonima i ostalome te usporedio igru Vatrenih u već odigranim utakmicama.

Hrvatska je napravila povijesni rezultat i izborila finale SP-a. Odlična i dinamična igra koju su Vatreni prezentirali na Prvenstvu dovela ih je do ovako velikog rezultata. No kako njihova igra izgleda u brojkama? Pogledajmo statistiku.

Posjed lopte Klikni za veći prikaz

POSJED LOPTE

Hrvatska je dosad pretežno imala loptu u svom posjedu, a Argentina je naš jedini protivnik koji ju je imao češće. Iako je posjed bio manji (41%), Vatreni su pobijedili Argentince 3:0. U ostalim utakmicama lopta je većinom bila u nogama Vatrenih (53% - 63%).

Kartoni Klikni za veći prikaz

KARTONI

Finalisti predvode sa žutim kartonima. Hrvatska ih ima najviše, ukupno 14, a Francuska 10. Argentina i Panama otišle su kući s 11.

Udarci Klikni za veći prikaz

UDARCI I OBRANE

Što se udaraca tiče, Hrvatska je među reprezentacijama koje su ih imale najviše. Još uvijek prvo mjesto drži Brazil, koji je u četvrtfinalu ispao s Prvenstva sa 70 udaraca. Od 69 udaraca Vatrenih, 24 su bila u okvir gola.

Udarci iz kuta doveli su Vatrene nekoliko puta do gola. Kramarić (protiv Nigerije) i Vida (protiv Rusije) došli su do gola glavom nakon izvođenja kornera. Vidi se upisao gol, a Kramarićevu je loptu dirao Etebo, kojemu je pripisan autogol. Također, na utakmici s Nigerijom suđen je jedanaesterac upravo nakon izvođenja kornera koji je potom Modrić i realizirao. Ostalih 9 golova postigli su iz igre.

Obrane Klikni za veći prikaz

POSTIGNUTI I PRIMLJENI GOLOVI

Hrvatska je među reprezentacijama koje su najviše puta zatresle mrežu. Predvodi Belgija s 14 zgoditaka, Hrvatska i Engleska s 12, Rusija s 11 pa Francuska s 10. Međutim, u redovima Vatrenih ima čak 8 strijelaca: Modrić, Mandžukić, Perišić, Kramarić, Rebić, Rakitić, Badelj i Vida, a jedino ih Belgija ima više (ukupno 9).

Golmani Klikni za veći prikaz

OBRANA

Obrana Vatrenih najbolja je s čak 272 očišćene lopte, startova i obrana. Golmani su obranili 16 lopti, a primili tek 5 golova (ako ne računamo jedanaesterace koji su se igrali nakon produžetaka).

Na Prvenstvu su najviše minuta odigrali Pickford (600’) te Courtois i Subašić (po 540’). Ako izdvojimo one golmane koji su igrali barem 390 minuta, Subašić se nalazi među 5 najučinkovitijih s obranama od 75%. Najbolji je Danac Schmeichel s 91,3%, koji je igrao 150 minuta kraće nego Subašić.

odigrane minute Klikni za veći prikaz

ODIGRANE MINUTE

Vatreni su igrali produžetke u svim utakmicama u nokaut-fazi natjecanja, pa su po minutaži odigrali cijelu utakmicu više nego Francuska (3 produžetka po 30 minuta). Engleska im je blizu sa 60 minuta “prekovremenih”. Tako je Modrić svoju kapetansku dužnost obavljao 604 minute i ima najviše pretrčanih kilometara (63 km), a među igračima koji su igrali više od 500 minuta su: Stones 555’, Maguire 555’, Rakitić 549’, Perišić 542’, Vida 540’, Varane 540’ i Mandžukić 518’.

Sretno, Vatreni, u finalu! SuperSport vam donosi mnogo korisnih informacija o Svjetskom prvenstvu u statističkom centru. Saznajte detalje o reprezentacijama u finalu i utakmici za 3. mjesto, pratite statistike, igrajte na omiljene ekipe i pretvorite užitak u dobitak. Tko će osvojiti Prvenstvo?
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider