Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''bolje nego u brazilu''

Reprezentacija diše kao jedno: ''Meni je čast da sam tu, nije mi problem da budem na klupi''

Hrvatske nogometaše za dva dana očekuje utakmica protiv Argentine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska reprezentacija danas putuje u Nižnji Novgorod gdje će igrati drugu utakmicu na Svjetskom prvenstvu. U četvrtak od 20:00 u 2. kolu skupine D Hrvatska igra protiv Argentine koja je zasad ima tek bod osvojen u remiju s Islandom.

Nakon šokantnog dana u kojem smo vidjeli prvo izbacivanje jednog hrvatskog nogometaša s velikih natjecanja te dva dana uoči nove utakmice pred novinare su izašlii Mateo Kovačić i Ante Rebić, a press-konferenciju ste mogli pratiti na našem portalu.

Obojica nisu htjela direktno komentirati odlazak Nikole Kalinića, ali se iz njihovih odgovora može zaključiti kako su svi sličnog razmišljanja.

''Za reprezentaciju sam tek spojio par utakmica od početka. Prije svega stavljam ekipu na prvo mjesto. Što se tiče Argentine, mi moramo biti kao jedno. Meni je čast da sam tu s hrvatskom nogometnom reprezentacijom. Nije mi ni problem da budem na klupi. Naravno da mi je drago da igram. Njima je Messi 50 posto ekipe i ako se budemo branili kao Island, imat ćemo šanse'', rekao je Ante Rebić na otvaranju konferencije.

Kovačić misli da imamo bolje igrače, osim Messija

''Sigurno da Argentina puno ovisi o Messiju, makar su odlična ekipa i na ostalim pozicijama. Naravno da se na njega mora najviše paziti. Po meni je prošlu utakmicu odigrao dobro, ali nije zabio jedanaesterac. Ne smijemo se pripremati samo za jednog igrača'', smatra Mateo Kovačić i dodaje:

''Slažem se da imamo veliku kvalitetu u veznom redu, ali imamo i odlične igrače u napadu i obrani. Izuzev Messija, imamo bolje igrače, ali naravno da ih respektiramo. Trebamo gledati i sebe, ne samo druge.''

Iako misli da naša reprezentacija nije slabija od Argentine, respekt je prisutan.

''Imamo snagu za Argentinu. Kako smo respektirali Nigeriju, tako ćemo i njih. Ali moramo razmišljati o svojoj igri. Spremni smo i svi igrači su motivirani za prolazak skupine. Messija je teško čuvati jedan na jedan. No, oni imaju ostalih sjajnih igrača i sigurno da će izbornik to dobro analizirati.''

Gdje je Rebiću draže igrati na krilu, lijevo ili desno?

''Bolje se snalazim na lijevoj strani, ali mislim da to nije neki veliki problem. Mogu igrati na obje pozicije.''

Rebić uvijek igra na granici kazne.

''Ja uvijek idem 100 posto i sad ovisi o situaciji i sucu. Uvijek ću davati sve od sebe. Mislim da zadnjih nekoliko utakmica uopće nisam dobio opomenu tako da malo pazim na to.''

''Atmosfera bolja nego u Brazilu''

Kovačić kaže kako je atmosfera odlična.

''Mislim da je atmosfera bolja nego u Brazilu. Bila je bolja već u Francuskoj. Dobro se slažemo, svi smo iskusniji. Osjećamo se bolje i iskusnije s još par mlađih igrača i mislim da smo puno bolji prije nego što smo bili prije četiri godine.''

Složio se i s Milanom Badeljom koji je jučer rekao kako je u reprezentaciji drukčije nego u klubu.

''Apsolutno se slažem s Milanom. Ovo je reprezentacija i svi smo tu radi jednog cilja, da se borimo za Hrvatsku i napravimo najbolji mogući rezultat'', poručuje Kovačić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider