Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Belgijci poslali poruku

Lukaku i Hazard potopili Tunis: Belgija upisala jednu od najuvjerljivijih pobjeda na SP-u

Nogometaši Belgije pobijedili su u 2. kolu G skupine Svjetskog prvenstva u Moskvi Tunis s 5-2 (3-1) i praktički se plasirala u osminu finala.

Galerija Lukaku i Hazard slave pogodak (Foto: AFP) Reprezentacija Tunisa (Foto: AFP) Slavlje Hazarda i suigrača (Foto: AFP) +2 Dylan Bronn (Foto: AFP)

Dvostruki strijelci za Belgiju u 2. kolu G skupine Svjetskog prvenstva bili su 1-0 Eden Hazard (6-11m, 51) i Romelu Lukaku (16, 45+3), zabio je i Mitchy Batshuayi (90), dok su strijelci za Tunis bili Dylan Bronn (18) i Wahby Khazry (90+2).

U sjajnoj utakmici, u kojoj je Belgija pokazala zašto je jedan od favorita za naslov prvaka, Tunižani su platili cijenu otvorene igre i izgubljenih lopti, koje su belgijski igrači pretvarali u pogotke.

Belgija je povela već u 6. minuti kada je Hazarda srušio Ben Youseff, a američki sudac odmah pokazao najstrožu kaznu. Hazard je sam izveo penal i lako pogodio za vodstvo. Hazard je mogao postići i drugi gol u 13. minuti, ali s pet metara nije uspio pogoditi loptu kako je želio. No, u 16. minuti Belgijanci su ipak došli do drugog gola - Hazard je proigrao Lukakua, a snažni napadač ulazi u šesnaesterac Tunižana i provlači loptu pored Ben Mustaphe.

Tunižani su u 18. minuti smanjili. Khazri je ubacio iz slobodnog udarca, a najviše je skočio Bronn i glavom poslao loptu u mrežu. Duboko u trećoj minuti sudačke nadoknade Meunier krade lopte Malaloulu, a lopta dolazi do Lukakua kome nije bilo teško prebaciti istrčalog vratara za 3-1. Tunižani u prvom dijelu nisu imali sreće ni s ozljedama jer su čak i strijelac Bronn i Ben Youseff morali biti iznešeni s terena i zamijenjeni.

Već u 51. minuti Belgijanci vode s 4-1. Ponovno su Tunižani izgubili loptu na sredini terena, Alderweielde upošljava Hazarda, koji prolazi vratara i lako pogađa mrežu. U 76. minuti Batshuayi prolazi i vratara, ali je njegov udarac prema praznoj mreži preslab, pa Meriah čisti s crte. Batshuayi ipak nakon četiri propuštene prilike dolazi do gola u 90. minuti na dodavanje Tielemansa, a u drugoj minuti sudačke nadoknade Khazby glavom postiže i drugi utješni gol za Tunižane.

Belgijanci sada imaju 6 bodova i gol razliku 8-2, a potvrdu plasmana u osminu finala mogu osigurati već nakon druge utakmice 2. kola ove skupine u kojoj se u nedjelju sastaju Engleska i Panama. Tunis je drugim porazom šanse za plasman dalje sveo na minimum.

BELGIJA - TUNIS 5-2

Pred 45.000 gledatelja na stadionu Spartaka sudio je Amerikanac Jair Marrufo.

Strijelci: 1-0 E.Hazard (6-11m), 2-0 Lukaku (16), 2-1 Bronn (18), 3-1 Lukaku (45+3), 4-1 E.Hazard (51), 5-1 Batshuayi (90), 5-2 Khazby (90+2)

BELGIJA: Courtois - Alderweireld, Boyata, Vertonghen - Meunier, Witsel, De Bruyne, Ferreira-Carrasco - Mertens (Tielemans, 86), Lukaku (Fellaini, 59), E. Hazard (Batshuayi, 69)

TUNIS: Ben Mustapha - Meriah, S. Ben Youssef (Ben Elouane, 41), Bronn (Naguez, 24), Maâloul - Skhiri, Badri - Sassi (Sliti, 60)- F. Ben Youssef, Khazri, Khaoui

BELGIJA - TUNIS 4:1

 
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider