Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uz puno muke

VAR spasio Švedsku i donio joj tri velika boda, Nijemci u problemima

Švedska je pobijedila Južnu Koreju s 1-0.

Galerija Slavlje Švedske (Foto: AFP) Slavlje Švedske (Foto: AFP) Švedska - Južna Koreja (Foto: AFP) +3 Švedska - Južna Koreja (Foto: AFP)

Nogometaši Švedske pobijedili su reprezentaciju Južne Koreje sa 1:0 (0:0) u utakmici 1. kola skupine F na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, odigranoj u Njižnjem Novgorodu, na stadionu na kojem će u četvrtak, 21. lipnja, Hrvatska igrati protiv Argentine.

Švedski nogometaši su do pogotka, kojim su okrunili prikazanu igračku nadmoć, došli u 65. minuti iz kaznenog udarca, kojeg je sudac Joel Aguilar iz Salvadora dosudio nakon što je pregledao snimku spornog starta korejskog braniča Min-wooa Kima na Viktoru Claessonu. Snimka je pokazala da je švedski veznjak prvi stigao do lopte, a potom ga je srušio korejski reprezentativac. Precizan je s bijele točke bio švedski kapetan Andreas Granqvist i donio svojoj reprezentaciji tri boda.

Šveđani su i prije tog pogotka gospodarili terenom, stvarali prilike, ali ih njihovi napadači Marcus Berg i Ola Toivonen nisu uspjeli pretvoriti u pogotke, dobrim dijelom zahvaljujući i odličnim reakcijama korejskog vratara Hyun-wooa Choa.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Berg u 20. minuti. Neometan je dobio povratnu loptu na desetak metara od gola, ali je njegov udarac refleksnom intervencijom obranio Cho.

Ništa se nije promijenilo ni u drugom poluvremenu. Korejci su pokušavali prijetiti iz kontranapada, ali Šveđani su odsjekli njihovu prvu zvijezdu, Tottenhamova napadača Sona, koji je rijetko primao loptu u situacijama 'jedan na jedan'.

Švedska je prije jedanaesterca dosuđenog u 65. minuti do pogotka mogla i desetk minuta prije. Toivonen se našao u dobroj poziciji, ali je i njegov udarac uspio zaustaviti Cho.

Konačna statistika, koja pokazuje 15 udaraca Šveđana, od čega je pet išlo u okvir, jasno ukazuje na švedsku dominaciju na terenu. Korejci su pet puta pucali prema švedskom vrataru Olsenu, ali nijedan udarac nije išao u okvir.

Šveđani će sljedeću utakmicu, protiv Njemačke 23. lipnja, dočekati na diobi prvog mjesta u skupini s Meksikom, koji će istog dana igrati dvoboj 2. kola protiv Južne Koreje.

ŠVEDSKA - JUŽNA KOREJA 1-0 (0-0)

Njižnji Novgorod. Stadion Njižnji Novgorod. Gledatelja: 42.300. Sudac: Aguilar (Sal).

Strijelac: 1-0 Granqvist (65-11m)

ŠVEDSKA: Olsen - Augustinsson, Granqvist, Jansson, Lustig, - Claesson, Larsson (od 81. Svensson), Ekdal (od 71. Hiljemark), Forsberg - Berg, Toivonen (od 77. Thelin)

JUŽNA KOREJA: Hyeon-woo Jo - Joo-ho Park (od 28. Min-woo Kim), Young-gwon Kim, Hyun-soo Jang, Yong Lee - Ja-cheol Koo (od 73. Seung-woo Lee), Sung-yueng Ki, Jae-sung Lee - Heung-min Son, Shin-wook Kim (od 66. Woo-young Jung), Hee-chan Hwang

 

 

ŠVEDSKA - JUŽNA KOREJA 1:0

 
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider