Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
donosimo pozadinu priče

Slučajan susret s Ladićem koji je pokušao urazumiti Kalinića: ''Ja to ne mogu razumjeti, a i nije mu prvi put''

U Nižnjem Novgorodu sinoć se dugo u noć slavila ruska pobjeda, a naletjeli smo i na poznato lice u širem centru grada...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lutajući sinoć širim centrom Nižnjeg Novgoroda na povratku u hotel u mraku ispred jedne poslovne zgrade zamijetili smo čovjeka u plavoj trenirci hrvatske reprezentacije kako prebire po mobilnom uređaju.

''Što to tražite? Je l' možemo pomoći?'' podigli smo glas kada smo se približili na desetak metara ni ne sluteći na koga smo naletjeli.

Kada je još uvijek nepoznati gospodin podigao glavu, shvatili smo da se radi o Draženu Ladiću, glavnom pomoćniku izbornika Zlatka Dalića.

''Oh, pa to ste vi! Kakva slučajnost da naletim na novinara u ovakvom mraku'', smijući se uzvratio je Ladara.

''Malo sam izašao iz hotela da prošećem gradom. Već dosta dugo hodam i nikako da dođem do centra, pa gledam gdje se točno nalazi.''

Naravno da smo malo popričali s Ladićem o aktualnostima u hrvatskom taboru. Kakva je atmosfera u momčadi uoči Argentine?

''Atmosfera je dobra, nema nikakvih problema. Dečki se dobro osjećaju, sve je u najboljem redu'', odgovorio je Ladić kojeg smo priupitali da prokomentira ''slučaj Kalinić''.

''Nema se tu što puno reći. Kalinić je najviše naštetio sebi i igraču koji je mogao biti ovdje umjesto njega. Mislim da će to shvatiti za desetak godina. Nažalost, to je tako'', kazao je Ladić i nastavio.

''Sve smo pokušali s naše strane. Dalić mu je izašao ususret nakon Liverpoola, a on mu je ovako vratio. I ja sam ga pokušao motivirati, pričao sam s njim, nakon Senegala mislio sam da će sve biti OK, ali jednostavno nije išlo.''

''Ja to ne mogu razumjeti''

Kalinić je trebao ući u igru protiv Nigerije. Tko zna, možda bi odigrao dobro svoju dionicu, možda bi zabio i gol, a onda bi ozbiljno konkurirao i za prvu momčad.

''Pa tako je, to sam mu i ja pokušao objasniti. U nogometu se sve brzo mijenja, danas si na klupi, a sutra upadneš u prvu momčad i postaneš junak turnira. Uz malo sreće, to se i njemu lako moglo dogoditi, na njega smo ozbiljno računali. Što da vam više kažem, teško je shvatiti što mu se odvijalo u glavi, ja to ne mogu razumjeti. A i nije mu prvi put'', šireći ruke zaključio je tu temu Ladić.

Kad smo se već ovako slučajno sudarili, pokušali smo doznati s kojim će sastavom Hrvatska izaći na megdan Argentini. Ladić je ostao zakopčan, nije htio izravno odgovoriti na naše pitanje, potpuno logično, to je ipak u domeni izbornika, ali ono što smo mogli nazrijeti između redova govori nam da će zadnja linija ostati ista kao protiv Nigerije, a da će doći tek do manjih promjena u veznom redu i napadu. To je naš zaključak, moguće je da smo krivo zaključili.

Dakle, dosta je izgledno da će postava biti ona koju smo jutros objavili na našem portalu:

Subašić – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić – Rakitić, Badelj – Rebić, Modrić, Perišić – Mandžukić

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider