Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Je li bio penal?

Srpski izbornik "pukao": "Nekad prokleti Haag, a danas u nogometu VAR"

Ne jenjava srpska razočaranost nakon poraza od Švicarske na Svjetskom prvenstvu.

Poruka Mladena Krstajića (Screenshot: Instagram)

Porazom od Švicarske reprezentacija Srbije dovela se u prilično nezgodnu poziciju. Za plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva morat će u posljednjem kolu skupine E pobijediti Brazil, a to nikada nije lagan posao.

Dojam je da je Srbija prokockala svoju šansu za drugi krug u okršaju sa Švicarskom u Kalinjingradu, a način na koji se to dogodilo Srbe je silno rastužio, ali i razbjesnio.

Vodili su golom Aleksandra Mitrovića od pete minute da bi im u drugom poluvremenu presudili Albanci u redovima Švicaraca - Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri koji je pobjednički pogodak postigao u 90. minuti. Obojica su golove slavili tzv. "albanskim orlom" što je razjarilo Srbe.

Kao da to samo po sebi nije dovoljno, u 66. minuti se dogodila dvojbena situacija u šesnaestercu Švicarske pri rezultatu 1:1, Mitrovića su držala dvojica švicarskih igrača, ali se njemački sudac Felix Brych oglušio na srpske apele za traženjem jedanaesterca, a nije htio niti posegnuti za video-tehnologijom. Uzalud su Srbi tražili VAR...

"Za istu ovu situaciju dosuđen je penal za Hrvatsku protiv Nigerije", grmio je Savo Milošević, potpredsjednik Srpskog nogometnog saveza pitajući se "zašto VAR vrijedi samo za neke".

Dan poslije utakmice oglasio se i srpski izbornik Mladen Krstajić, koji je na svom Instagramu napisao:

"Nažalost, samo Srbi su izgleda osuđeni na selektivnu pravdu. Nekad prokleti Haag, a danas u nogometu VAR."

Krstajić je priložio i kolaž fotografija na kojima je Mitrović u "zagrljaju" dvojice švicarskih braniča.

Krstajić je inače veliki prijatelj našeg Ivana Rakitića, a rođen je u Zenici u Bosni i Hercegovini, 100-tinjak kilometara jugozapadnije od Bijeljine odakle je Savo Milošević.

Mladen Krstajić (Foto: AFP) Mladen Krstajić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider