Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
to bi trebalo biti – to

Prvih 11 Hrvatske protiv Argentine: Dalić radi jednu izmjenu, ali o kojoj bi se moglo pričati

Hrvatska i Argentina sutra od 20:00 igraju utakmicu 2. kola Svjetskog prvenstva.

Galerija Hrvatska nogometna reprezentacija (Foto: AFP) Grb HNS-a (Foto: AFP) Hrvatska - Nigerija (Foto: AFP) +2 Slavlje Hrvatske (Foto: AFP)

Hrvatska reprezentacija jučer je doputovala u Nižnji Novgorod na drugi okršaj na Svjetskom prvenstvu. Večeras će odraditi posljednji trening uoči utakmice koja je jako važna i za Hrvatska i za Argentinu.

Pritisak je na bivšim svjetskim prvacima koji su u prvom kolu kiksali protiv Islanda, zbog čega imaju samo bod. Poraz od Hrvatske bacio bi ih na rub katastrofe.

U prvoj utakmici izbornik Zlatko Dalić izveo je jednu izrazito napadačku postavu s Modrićem i Rakitićem kao dva posljednja čovjeka u veznom redu, bez osigurača. Ispred njih su bila dvojica klasičnih napadača i dva ofenzivna krilna igrača.

Hrabra se odluka isplatila. Nije to bila igra za hvalospjeve, ali pobjedi na Svjetskom prvenstvu ne gleda se u zube. Protiv Argentine Dalić će ipak odigrati zatvorenije, što je i logično s obzirom na sjajne pojedince koji nose argentinski dres.

Vraća se Badelj

Milan Badelj vraća se u vezni red kao odgovorni veznjak, osigurač iza leđa Ivana Rakitića. Njih dvojica činit će par središnjih veznjaka, dok bi se Luka Modrić opet mogao naći na poziciji iza napadača. S takvim je sastavom Dalić došao do velike pobjede u Ukrajini na kraju kvalifikacija.

On tvrdi kako mu je žao gledati Luku da se toliko troši u obrambenih zadacima i želi mu dati više slobode, no sam je Modrić nakon Nigerije jasno poručio kako je u toj utakmici igrao na svojoj omiljenoj poziciji u veznom redu.

''U prijašnjim utakmicama igrao sam ofenzivnije, ali me izbornik povukao sada na poziciju na kojoj se osjećam nabolje. Igrat ću tamo gdje me izbornik postavi'', rekao je nakon Nigerije hrvatski kapetan.

 

Mnogi se neće složiti s takvom odlukom jer to realno nije prirodna pozicija Luke Modrića. Vidjet ćemo hoće li zbog toga patiti igra prema naprijed i hoće li kapetan imati dovoljno lopti za organizaciju igre. Mišljenja o tome prilično su podijeljena i konačni ishod utakmice diktirat će puls nacije u vezi s tom odlukom.

I Rakitić je kod Čačića bio guran na poziciju iza napadača, ali ni njemu to više nije pozicija na kojoj se ugodno osjeća. Jasno je da nekog od njih dvojice onda mora gurnuti naprijed, i to će biti Modrić.

Sastav za Argentinu (GOL.hr) Sastav za Argentinu (GOL.hr)

Eksperiment s Vidom nije bio uspješan

Imao je Dalić još jednu dilemu, a to je lijevi bok. Protiv Brazila u Liverpoolu je na toj strani igrao Domagoj Vida. Plan je jasan, Vida bi pokušao zaustaviti Messija, ali patila je jako igra prema naprijed i Dalić je odustao od te opcije. Time je i Vedran Ćorluka najvjerojatnije ostao bez ulaska u prvih 11.

Navodno je izbornik razmišljao odigrati bez klasičnog napadača protiv Argentine, s tri brzonoga krilna igrača koji bi jurišali u kontre, no Mario Mandžukić protiv Nigerije jednostavno je zacementirao mjesto u špici napada.

Postoji mogućnost da nas sve zajedno Dalić još jednom iznenadi. Ne znamo što mu je ''snimatelj'' Argentine Nikola Jerkan otkrio i savjetovao, ali ako ne bude iznenađenja, ovo će biti prvih 11 Hrvatske protiv Argentine u formaciji 4-2-3-1:

Subašić – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić – Rakitić, Badelj – Rebić, Modrić, Perišić – Mandžukić
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider