Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ćorluka je senator

Kalinić igra za veliki klub, ali članovi velikih klubova su i Kovačić, i Brozović, i Pjaca

Tjeranje Nikole Kalinića iz reprezentacije u ponedjeljak je bila glavna vijest iz kampa Vatrenih.

Saša Lugonjić (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Reporter Nove TV Saša Lugonjić u Iljičevu i Roščinu prati hrvatsku nogometnu reprezentaciju i bit će tako dokle god Vatreni ostanu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Sigurno da ovo nije normalna i uobičajena situacija. Uostalom, nikad ranije nije se dogodilo da jedan hrvatski reprezentativac napusti reprezentaciju usred velikog natjecanja, a ovo je 10. na kojem Vatreni nastupaju.

Zlatko Dalić nakon svega je rekao da mu je Nikola Kalinić rekao u tri navrata da ga bole leđa te ga je nakon toga izbornik odlučio poslati kući.

Dalić nije želio dalje produbljivati tu temu, ali vrlo pouzdani izvor iz reprezentacije nam je potvrdio da je Nikola Kalinić već neko vrijeme bio nezadovoljan svojim statusom te da zbog toga nije želio ući u utakmici protiv Nigerije rekavši da ga bole leđa.

Kalinić je član velikog kluba - Milana, odigrao je i neke odlične utakmice za reprezentaciju, ali članovi velikih klubova su i Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Marko Pjaca - također igrači s klupe. Vedran Ćorluka senator je ove reprezentacije već 12 godina, odigrao je 99 utakmica za Hrvatsku, pa gdje bi reprezentacija stigla kada bi svi oni javno izražavali nezadovoljstvo svojim statusom?

Uostalom, što bi tek trebali reći Paulo Dybala u argentinskoj ili Roberto Firmino u brazilskoj reprezentaciji? Ljudi koje bi sutra Juventus ili Liverpool prodavali bez 100 milijuna eura ne bi uopće htjeli sjesti za stol, a u utakmicama prvog kola njih su dvojica ukupno na ovom SP-u odigrali zajedno 10 minuta.

Ovaj slučaj izazvao je i veliki interes stranih medija, zanimala ih je ta situacija, ali ovo mora ostati priča za jedan dan.

Hrvatska reprezentacija nema vremena baviti se ovim slučajem, već u četvrtak čeka nas Argentina i Lionel Messi u dvoboju koji Hrvatsku može približiti drugom krugu Svjetskog prvenstva, a u slučaju pobjede i odmah nas odvesti tamo.

Saša Lugonjić (Foto: GOL.hr) Saša Lugonjić (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider