Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Promjena plana

Dalić pripremio iznenađenje za Argentinu: U zadnji čas odlučio se za promjenu u prvih 11!

Formacija se ne bi mijenjala, ali jedno očekivano ime moglo bi ispasti iz prvih 11.

Postava Hrvatske

Hrvatska nogometna reprezentacija doputovala je u Nižnji Novgorod na drugi okršaj na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Protivnik Hrvatske bit će Argentina, koja je pod velikim pritiskom nakon remija u prvom kolu s Islandom.

Očekuje se da će Zlatko Dalić prilagoditi sastav i taktiku Hrvatske u odnosu na prvu utakmicu s Argentinom. Andrej Kramarić trebao bi preseliti na klupu kako bi napravio mjesta dodatnom veznjaku koji bi čuvao leđa Ivanu Rakitiću i Luki Modriću te dao doprinos u zaustavljanju Lionela Messija.

Očekivalo se da će treći čovjek u veznom redu biti Milan Badelj, ali prema informacijama koje su stigle do hrvatskih medija, Dalić će Modriću i Rakitiću ipak pridružiti Marcela Brozovića.

Formacija bi trebala ostati ista: Modrić bi se u 4-2-3-1 vratio na mjesto "desetke", iako je nakon prve utakmice javno zahvalio izborniku jer ga je postavio na njegovu omiljenu, povučeniju poziciju.

Badelj se očekivao u sastavu kao igrač koji donosi mirnoću u posjedu, dobro pozicioniranje i čitanje igre. Brozović je u odnosu na Badelja znatno brži i pokretljiviji, vjerojatno je to jedan od razloga zbog kojih se Dalić odlučio za veznjaka Intera.

Brozović je protiv Islanda ušao u 60. minuti upravo umjesto Andreja Kramarića, kojeg bi sada trebao zamijeniti u početnoj postavi. Brozović je ušao kako bi stabilizirao igru protiv Nigerije, koja je u tim trenucima bila sve opasnija, a čini se da je Dalić zadovoljan njegovom igrom u toj utakmici.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider