Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brazilci se ispromašivali

Švicarska zaustavila Brazil i priredila novo iznenađenje na Svjetskom prvenstvu!

U susretu 1. kola E skupine Svjetskoga prvenstva nogometaši Brazila i Švicarske su u Rostovu odigrali 1-1 (1-0).

Galerija Slavlje Švicarske (Foto: AFP) Slavlje Švicarske (Foto: AFP) Slavlje Švicarske (Foto: AFP) +4 Coutinho zabio za Brazil (Foto: AFP)

Brazil po prvi put nakon 1978. godine nije pobijedio u prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu. 

Prvu prigodu na utakmici imali su Švicarci, u 3. minuti Shaqiri je proigrao Džemailija, koji iz lijepe situacije loše puca. Brazil je zaprijetio u 12. minuti. Neymar je uz korner-liniju "zakuhao" situaciju te je uposlio Paulinha, koji sa pet metara puca pored gola.

No, Brazil i "bez igre" uspijeva povesti. U 20. minuti Coutinho je odlično plasiranim udarcem sa 18 metara pogodio mrežu.

Nakon vodstva Brazilci su prepustili inicijativu Švicarskoj, a "ziheraška" igra im se osvetila početkom drugog poluvremena, odnosno u 50. minuti. Shaqiri je odlično izveo korner, a Steven Zuber glavom trese mrežu.

Izjednačujući gol Švicaraca "upalio je alarm" kod Brazila, no peterostruki svjetski prvaci djelovali su neuvjerljivo. U 70. minuti volej Coutinha sa 13 metara iskosa otišao je pored gola, a u 88. Neymar puca glavom ravno u vratara Sommera.

U sudačkoj nadoknadi (90+1) prvo je Firmino pucao glavom, ali odlično brani Sommer. Odmah nakon toga Miranda je iz dobre situacije raspalio pored gola. I na kraju (90+6) nakon gužve u kaznenom prostoru udarac Renata Augusta uspio je blokirati Schaer.

Nakon kiksa Argentine i poraza Njemačke na startu SP-a, pridružili su im se i nogometaši Brazila, koji važe za najvećeg favorita. Ranije je u ovoj skupini Srbija u Samari pobijedila Kostariku s 1-0 golom Aleksandra Kolarova iz slobodnog udarca u 56. minuti. U 2. kolu 22. lipnja igraju Brazil - Kostarika, te Švicarska - Srbija.

BRAZIL - ŠVICARSKA 1-1

BRAZIL: Alisson, Danilo, Thiago Silva, Miranda, Marcelo, Paulinho (Renato Augusto, 67), Casemiro (Fernandinho, 60), Philippe Coutinho, Willian, Gabriel Jesùs (Firmino, 79), Neymar.

ŠVICARSKA: Sommer, Lichtsteiner (Lang, 87), Schär, Akanji, Rodriguez, Behrami (Zakaria, 71), Xhaka, Shaqiri, Džemaili, Zuber, Seferović (Embolo, 80).

STRIJELCI: 1-0 Philippe Coutinho (20), 1-1 Steven Zuber (50).

SUDAC: Cesar Ramos (MEKS)

STADION: Rostov Arena

GLEDATELJA: 43.000

 

 

BRAZIL - ŠVICARSKA 1:1

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider