Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pritajeni favorit za naslov

Belgija se mučila 45 minuta, a onda se razljutila: Golčina Mertensa i dva pogotka Lukakua

Belgija je uz manje poteškoće pobijedila Panamu na otvaranju svog puta na Svjetskom prvenstvu.

Galerija Lukaku i Mertens slave pogodak (Foto: AFP) Reprezentacija Belgije (Foto: AFP) Reprezentacija Paname (Foto: AFP) +3 Belgija - Panama (Foto: GOL.hr)

Reprezentacija Belgije, koju mnogi smatraju pritajenim favoritom za osvajanje naslova prvaka svijeta, upisala je pobjedu na svom otvaranju nastupa na Mundijalu. Panamci su se dobro držali do početka drugog poluvremena, kada je njihova obrana konačno slomljena. Belgija je u konačnici slavila protiv Paname s 3:0.

Tijekom prvog poluvremena Belgija je imala nadmoć, no vrlo je rijetko uspijevala zaprijetiti Penedu na panamskom golu iako je susret mogao krenuti u povoljnom smjeru za "crvene vragove" već u samom otvaranju. No, nakon lijepe akcije u kojoj je lopta kao po koncu prešla s desne na lijevu stranu uslijedio je preslab udarac Carasca kojega je panamski vratar lakoćom ukrotio.

Do kraja prvog poluvremena Belgija je stvorila još samo dvije izglede situacije pred suparničkim vratima, u 21. minuti je panamski kapetan Torres u posljednjem trenutku izbio loptu ispred Lukakua koji je čekao loptu na drugoj vratnici, dok je Mertensov pokušaj s vrha kaznenog prostoru 40. minuti prohujao pored vratnice.

Ono što nije uspjelo Mertensu krajem prvog poluvremena, jest početkom drugog. Panamska obrana uspjela je presjeći centaršut prema glavi Lukakua, no lopta je pala idealno na volej Mertensu, a napadač Napolija je izvrsnim udarcem pogodio sam gornji desni kut nemoćnog Peneda.

Nakon primljenog pogotka Panama se otvorila i stvorila dobru priliku za izjednačenje u 54. minuti no pokušaj Murilla blokirao je Courtois.

Belgija je u razdoblju od 69. do 75. minute s dva gola svog prvog napadača Romelua Lukakua potvrdila očekivanu pobjedu. Lukaku je prvo glavom s pet metara pogodio mrežu suparnika nakon lijepog ubačaja De Bruynea, da bi potom još i znalački okončao protunapad kojega su izveli De Bruyne, Witsel i Hazard.

Od 20 sati u drugom susretu ove skupine igrat će Tunis i Engleska u Volgogradu.

SP 2018, skupina G - 1. kolo

Belgija - Panama 3:0
(Mertens 47, R. Lukaku 69, 75)

Tunis - Engleska (20.00)

Ljestvica
1. Belgija 1 1 0 0 3-0 3
2. Engleska 0 0 0 0 0-0 0
3. Tunis 0 0 0 0 0-0 0
4. Panama 1 0 0 1 0-3 0

 

BELGIJA - PANAMA 3:0

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider