Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sampaolijeve "žrtve"

Argentina promijenila formaciju za Hrvatsku: Tko to (osim Messija) prijeti Vatrenima?

Ionako veliki pritisak na Gaučose dodatno je narastao poslije razočaravajućeg otvaranja Svjetskog prvenstva.

Screenshot: Ole.com.ar

Reprezentacija Argentine ispraćena je iz domovine na Svjetsko prvenstvo s najvišim mogućim ambicijama - osvajanjem naslova svjetskog prvaka.

Nakon silnih posrtaja i gubljenja nekoliko finala (SP 2014. i dvije Copa Americe) argentinska javnost očekivala je (i još uvijek je na tom tragu) od generacije koju predvodi Lionel Messi da u Rusiji ode do kraja.

Pritisak je zaista golem, do te mjere da ga je i argentinski predsjednik Mauricio Marci pokušao ublažiti poručivši Messiju i suigračima na službenom ispraćaju reprezentacije uoči puta za Rusiju kako neće biti smak svijeta ako se iz Rusije ne vrate s naslovom.

Zasad Argentincima to skidanje tereta s leđa nije pomoglo. Svjetsko prvenstvo otvorili su razočaravajućim remijem s Islandom u Moskvi, a sad im slijedi okršaj s našom reprezentacijom.

U četvrtak u Nižnji Novgorodu s početkom u 20:00 Hrvatska - Argentina. Situacija za Gaučose je takva da bi već sutra, porazom od Vatrenih, mogli ostati bez ikakvih šansi za osvajanje prvog mjesta u skupini, a to je nešto što se prije početka SP-a podrazumijevalo.

Kiks s Islandom nije dobro dočekan u Argentini, a pred dvoboj s Vatrenima pitanje je svih pitanja kakvu će postavu na teren izvesti izbornik Jorge Sampaoli, naročito nakon što je protiv Islanda Paulo Dybala svih 90 minuta ostao na klupi, a Gonzalo Higuain dobio tek posljednjih šest-sedam minuta.

Trojica u obrani, "Portugalci" na bokovima

Za početak, izvjesno je kako će Sampaoli promijeniti formaciju i protiv Hrvatske zaigrati s trojicom u obrani. U toj konstataciji unisoni su svi argentinski mediji koji u stopu prate njihovu reprezentaciju.

Konkretno, sa 4-2-3-1 koje su igrali u prvom kolu prelazi se na 3-5-2. Preciznije rečeno, na 3-4-1-2 gdje će ovaj jedan biti Lionel Messi iza dvojice napadača.

No što je s ostalima i tko su zapravo ti ostali koji će uz Messija nadirati prema golu Danijela Subašića?

Najviše odjekuje najava, koja zapravo i nije novost, da bi na klupi opet trebali biti i Higuain i Dybala.

Ispred vratara Willyja Caballera u obrani se, zdesna nalijevo, očekuju Gabriel Mercado (Sevilla), Nicolas Otamendi (Manchester City) i Nicolas Tagliafico (Ajax).

Po bokovima bi trebao ordinirati dvojac iz portugalskog prvenstva - na desnoj strani Benficin Eduardo Salvio, a na lijevoj Sportingov Marcos Acuna.

Mascherano i Meza osigurači za Messija

U srcu momčadi bit će legendarni Javier Mascherano i Maximiliano Meza, igrač koji je Sampaolijevo najveće iznenađenje. Radi se o veznjaku Independientea koji će uskoro proslaviti 26. rođendan, a još uvijek se nije maknuo iz argentinske lige. Kažemo još uvijek jer bogati europski klubovi u znatno ranijoj dobi negoli je Meza trenutno dovode najtalentiranije argentinske nogometaše. Stoga je pomalo čudno to Sampaolijevo forsiranje Meze u udarnom sastavu reprezentacije koja pretendira na naslov svjetskih prvaka. Ali dobro, to su argentinski problemi kojima se nećemo previše baviti...

Meza jest najveće, ali ne i jedino iznenađenje. Naime, Sergiju Agueru bi društvo u napadu trebao praviti Francisco Pavon, 22-godišnjak iz Boca Juniorsa koji može igrati i na krilu i kao napadač. To je mladić koji je dobio prednost pred Higuainom.

Kao što vidite, na klupu se sele i Angel Di Maria i Marcos Rojo, kao žrtve Sampaolijeve taktičke koncepcije...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider