Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Navijači uz Dalića

Afera Kalinić drma Vatrene: Zašto je "pukao" i ima li još uvrijeđenih na rubu pucanja?

Afera s Nikolom Kalinićem mogla bi negativno djelovati na hrvatsku momčad, ali mogla bi je i dodatno homogenizirati...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na našem letu iz Moskve u Nižnji Novgorod sreli smo nekoliko hrvatskih navijača iz Zagreba, Splita i Slavonije. Glavna tema razgovora bila je najnovija afera s Nikolom Kalinićem u glavnoj ulozi. Vijest nas je zatekla na putu. Slušali smo razgovore hrvatskih navijača i zaključak je da misle kako je Kalinić gadno pogriješio i da je zaslužio da bude odstranjen iz reprezentacije.

Čini se da izbornik zasad ima čvrstu podršku navijača i da na tom planu može biti miran. Teško je reći kakve će biti posljedice cijele afere.

Ona može dvojako utjecati na atmosferu u hrvatskoj momčadi – može je pogoršati razjedinjavanjem grupe i stvaranjem odnosno potenciranjem klanskih borbi, koje, ako ćemo iskreno, nisu novost u hrvatskoj reprezentaciji, ali može je i dodatno homogenizirati. Sve ovisi o tome kako će reprezentativci shvatiti situaciju i kako će se postaviti izbornik.

Ostaje pitanje ima li još nezadovoljnih

Ako se već moralo dogoditi, bolje da se dogodilo sada nego kasnije. Ostaje otvoreno pitanje ima li još nezadovoljnika na rubu pucanja, odnosno ima li Kalinić podršku nekih sebi bliskih suigrača, a koji su podjednako nezadovoljni statusom kao i on? Isto tako, postavlja se pitanje je li i tko ''futrao'' Kalinića da se tako ponaša?

Teško da u toj priči ne postoje utjecajni sufleri koji pune glave igračima i savjetuju im što bi trebali raditi. Kalinićevo nezadovoljstvo statusom nije od jučer, to tinja već duže vrijeme, još od ere Ante Čačića. Možda je Kalinić u nekim prijašnjima akcijama zaslužio više igrati, možda i sada ima neke argumente u rukama, ali izabrao je posve krivi ''tajming'' da digne glas.

Kalinić se u netom završenoj sezoni ne može pohvaliti nekim vrhunskim ostvarenjima. Kako je igrao, teško da zaslužuje bolji status od dosadašnjeg. Međutim, Kalinić očito misli, a tako nam kažu i naše informacije, da ni neki drugi igrači nisu ništa posebno odigrali, pa ipak imaju bolji tretman od njega.

Eto, hrvatska reprezentacija kao da ne može bez afera i skandala. Kad krene dobro na terenu, zakomplicira se u svlačionici. Nije prvi put, a vjerojatno ni zadnji. Nažalost. Već protiv Argentine vidjet će se je li i koliko cijela priča utjecala na raspoloženje u momčadi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider