Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Malo je licemjeran

Pogledajte kako Mourinho (opet) ne može podnijeti poraz, ovaj put povijesni

Chelsea je jučer na Stamford Bridgeu doživio šokantan poraz od Sunderlanda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jose Mourinho napokon je kapitulirao u Premierligi na svom terenu čime je završen čudesan niz portugalskog majstora. Pod njegovim vodstvom Chelsea je izgubio prvi put nakon 78 utakmica. Ujedno, Sunderland je jedan od samo tri kluba u svim natjecanjima koji su pobijedili na Stamford Bridgeu dok je stolovao Mourinho. Prije su to učinili tek Barcelona 2006. te Basel prošle godine u ukupno 113 utakmica.

Šok i nevjerica: Mourinho povijesnim domaćim porazom ispao iz utrke za naslov?

No, nije samo taj rekord zabolio Josea Mourinha, već činjenica što je izgubio unaprijed upisana tri boda u borbi za naslov prvaka s Liverpoolom. Nakon utakmice Portugalac je u svom klasičnom stilu za sve optužio suce. Pred novinare je izašao tek na koju minutu da im kaže sljedeće:

''Želim istaknuti četiri stvari i sve što me pitate drugo odgovorit ću s te četiri stvari. Kao prvo, čestitam mojim igračima jer su učinili sve što je u njihovoj moći. Čestitam i Sunderlandu što je pobijedio. To su važni bodovi za njih, kako god da su ih osvojili. Čestitam i sucu Mikeu Deanu na njegovoj fantastičnoj izvedbi. Kada je sudac tako dobar, mi menadžeri mu moramo čestitati. I na kraju, čestitam šefu sudaca Mikeu Rileyju na svemu što je napravio ove sezone, posebno u borbi za titulu.''

Bila je to klasična Mourinhova reakcija puna sarkazma. Baš kao i na klupi Real Madrida, Mourinho opet vidi urotu protiv njega ili kluba kojeg vodi. Za sve je opet kriv netko drugi, iako je upravo Jose dijelio lekcije kolegama tijekom sezone kad su, po njemu, 'plakali' zbog sudačkih odluka.

Istina, Mike Dean je pogriješio kada je dosudio 11-erac Cesara Azpilecute nad Jozyem Altidorom u zadnjih 10 minuta utakmice. No, dotad je Chelsea imao tek bod protiv Sunderlanda koji ne bi puno promijenio stvari. Nogometaši Chelseaja jučer su mogli 'izbušiti' goste, ali su promašili više od deset prilika za gol i to je glavni razlog povijesnog poraza.

Mourinho je majstor psiholoških igrica. Jedna od njegovih glavnih taktika je uvjeriti svoje igrače i ljude u klubu da je cijeli svijet protiv njih. U Realu mu se na kraju takva taktika urušila za razliku od prvog mandata u Chelseaju i posebno onog što je napravio s Interom. Jose je veliki majstor i jedan od najboljih trenera na svijetu, no (pre)teško se nosi s neuspjesima koje toliko voli nabiti na nos kolegama na klupi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider