Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kreće nova era

Tko odlazi, a tko ostaje u Barceloni? Navijači žele Kloppa, ali…

Nakon kraha Barcelone na svim frontama u sredini travnja, traju kalkulacije za sljedeću sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Navijači Barcelone su ljutiti zbog sloma njihova kluba nekoliko utakmica prije kraja sezone. Nezadovoljni su praktički sa svim igračima, a neki od njih bi mogli napustiti Kataloniju ovog ljeta. Poznato je već da odlaze domaće legende Carles Puyol i Victor Valdes, koji će otići unatoč teškoj ozljedi koja ga je pogodila.

Messi izgubio živce: Evo što je poručio ljutitom navijaču

Procurio novi dres Barcelone

Tko odlazi?

Najvjerojatnije sljedeće godine dres Barce neće nositi Dani Alves, na kojem klub planira zaraditi velike novce, pišu tamošnji mediji. Trebao bi otići i Javier Mascherano, kojeg Rafael Benitez želi dovesti u Napoli i Kamerunac Song, kojeg su pak mnogi proglasili promašenim transferom.

Spominje se odlazak Alexisa Sancheza, za kojeg su zainteresirani mnogi klubovi, ali i Pedra. Novi trener vjerojatno će odlučiti koga želi zadržati od njih dvojice. Jedan će ipak morati otići zbog popravka financijske slike kluba. Adriana pak mami Liverpool i ne bi bilo čudo da bude ovoljetno pojačanje Redsa, a nije siguran ni ostanak Cesca Febregasa.

Sigurno odlazi i vratar Pinto, ima 38 godina, a nakon ozljede Valdesa pokazao je kako nije dostojan vrata Barcelone. Od četiri gola u ova tri ključna poraza zaredom, barem polovica su 'njegovi'. Za novu sezonu vise i mlade snage, a od trojca Tello, Cuenca i Afellay.

Tko ostaje?

A tko sigurno ostaje? U prvom redu treba reći kako Leo Messi neće napustiti klub. Njegov odlazak bio bi senzacija svih senzacija. Isto je i s Iniestom, Neymarom, Piqueom. Xavija bi mogla odvesti samo nemoralna ponuda iz Saudijske Arabije. Sigurni su i Busquets i Jordi Alba, kao i tri klinca koja su označena kao budućnost kluba: Sergi Roberto, Montoya i Bartra.

Tko dolazi?

Od dolazaka se spominje David Luiz iz Chelseaja, koji ima više šanse da obuče Barcin dres nego primjerice kapetan Brazila i PSG-a Thiago Silva, najveća želja ljudi iz kluba. Vratar Ter Stegen već je praktički Barcin, a ozbiljno se govori o dolasku stopera Porta, Francuza Eliaquima Hansa Mangale.

Barata se i imenima Juana Guillerma Cuadrade, kolumbijskog bočnog igrača Fiorentine koji može igrati i beka i krilo, te Reusa iz Borussije Dortmund. S posudba bi se pak trebali vratiti Rafinha iz Celte (mlađi brat Thiaga Alcantare) te Gerard Deulofeu iz Evertona.

Tko će biti novi trener?

Što se pak trenera tiče, navijači bi najviše htjeli Jurgena Kloppa, no čelnici kluba favoriziraju dva imena. Favorit je Ernesto Valverde koji sjajno vodi Athletic Bilbao ove sezone. Bio je kandidat i prošle godine, ali zbog dobrih odnosa s Baskima odustali su njegovog dovođenja. Ovaj je trener 'ptica selica' jer je prije povratka u Bilbao vodio Villareal, Valenciju, Espanyol i Olympiacos u dva navrata.

Luis Enrique legenda je kluba i mnogi smatraju kako će upravo on biti novi trener. Poznaje 'materiju', trenirao je Barcelonu B poput neprežaljenog Pepa Guardiole. S druge strane, mnogi objektivni stručnjaci smatraju kako on nije kadar za klupu Barce.

Postoji još nekoliko imena koja se vrte oko kluba od kojih je najzanimljivije ono rođenog Katalonca Roberta Martineza. Prošle je sezone posramio Manchester City uzevši mu FA kup s malim Wiganom, a ove je očitao lekciju Davidu Moyesu.

Kako bilo, sljedeće sezone će to biti neka nova Barcelona, jer nitko ne vjeruje da se suspenzija na transfere neće skinuti. Pričalo se o novoj Barci i pred ovu sezonu, ali dolazak Neymara očito je iscrpio klub na svim poljima…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider