Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vrijeme je za nogomet

Real i Bayern igraju finale prije finala: Luka siguran, Bale i Mandžo pod upitnikom!

Večeras u 20.45 trebali bi vidjeti sve ono što nismo jučer. Real Madrid dočekuje prvaka Europe Bayern…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svaka čast 'ljubiteljima taktike', ako se tako može nazvati branjenje gola s 10 igrača 90 minuta, ali večeras nas na Santiago Bernebuu očekuje finale prije finala. Mnogi su žalili što je ždrijeb donio par Real Madrid – Bayern već u polufinalu, jer bi to, ne sumnjamo, bilo spektakularno finale Lige prvaka.

Večeras bi na djelu trebali vidjeti ponajbolje svjetske nogometaše. S jedne strane Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Luka Modrić i ostali, a s druge Arjen Robben, Franck Ribery i ostatak prvaka Europe. Nažalost, u najavama svih medija u Španjolskoj i Njemačkoj u prvom sastavu Bayerna neće biti Marija Madnžukića.

Čini se kako se Pep Guardiola odlučio za nešto opreznijih prvih 11, s Mullerom kao tzv. lažnom devetkom, što se sigurno neće svidjeti mnogima, ne samo hrvatskim navijačima Bayerna. S druge strane, Carlo Ancelotti na teren izvodi svoju udarnu 11-oricu u formaciji 4-3-3. Jedino ga brine viroza Garetha Balea koji nije siguran za nastup.

Modrić u bitki za sredinu terena

Inače, zadnji koji je pobijedio Reala na Santiago Bernabeuu baš je Pep Guardiola. No, to je bilo još kada je vodio Barcelonu. Ancelotti pak, za razliku od Reala, nema problema s Bayernom koji je Madriđane izbacio prije dvije godine u polufinalu.

Luka Modrić, Xabi Alonso i Angel Di Maria vodit će na sredini terena veliku bitku s Javijem Martinezom, Tonijem Krossom i Bastianom Schweinsteigerom. Guardiola je ojačao svoju 4-1-4-1 formaciju s Martinezom na mjestu zadnjeg veznog gdje se često znao naći netko'mekši' i kreativniji.

Bayern je pun pouzdanja, njegovi igrači najavljuju da idu po golove, čak možda i pobjedu. Ali, ipak stižu dvorište moćnog Reala kojeg će, nadamo se, predvoditi oporavljeni Cristiano Ronaldo. Nadamo se kako ćemo našeg Mandžukića barem malo vidjeti u igri, jer cijela će Hrvatska biti ponosna na dva vrhunska nogometaša u polufinalu Lige prvaka. Ipak je Mandžo zabio u prošlogodišnjem finalu…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider