Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pep na mukama

Jalovi posjed Bayerna: Real bez pravih Ronalda i Balea do velike pobjede!

Nogometaši Real Madrida pobijedili su Bayern s 1-0 na Santiago Bernabeuu u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka...

Trenutak odluke dogodio se već u 19. minuti. Zabio je Karim Benzema iz polukontre i donio "kraljevskom klubu" prednost. Francuskom napadaču na drugoj vratnici lijepo je dodao Fabio Coentrao, a njemu nije bilo teško postići svoj peti ovosezonski gol. Gol Benzeme pogledajte OVDJE

Zanimljivo, Coentrau je to bila prva asistencija u 26 nastupa u Ligi prvaka (20 za Real i 6 za Benficu). Real je poveo iz svoje prve prave prilike na utakmici. Bayern je očekivano svojom tika-takom dominirao u posjedu lopte, ali Real se organizirano branio i djelovao je puno opasnije iz kontranapada. Tako su velike prilike za povećanje svog vodstva imali preko Cristiana Ronalda i Angela di Marije u 26., odnosno 41. minuti.

No, oba su puta Realovi igrači bili neprecizni. I Ronaldov i Di Marijin udarac otišli su preko gola. Ronaldo je pucao neometan s nekih 11 metara, dok je Di Maria iskosa s desne strane s nekih 6, 7 metara pucao neprecizno.

U drugom poluvremenu nastavili smo gledati sličnu igru kao iz prvog dijela, a Bayern je najbolju i jedinu pravu priliku imao preko "džokera" s klupe Marija Götzea, ali je njegov udarac iz 84. minute sjajno obranio Iker Casillas. Vratar "kraljevskog kluba" je ove sezone u Ligi prvaka vratar s najviše obrana (40).

U sudačkoj nadoknadi Bayern je tražio kazneni udarac nakon pada Thomasa Müllera u kaznenom prostoru, ali sudac Howard Webb ostao je nijem. Ostaje dojam da je dobro odlučio budući je Müller pao sam, a ne zbog kontakta s Xabijem Alonsom.

Nakon prve utakmice Realov Luka Modrić je mogao dakako biti sretniji od Bayernovog napadača Marija Mandžukića. Obojica su hrvatskih nogometaša odigrali cijele utakmice za svoje klubove.

Uzvratna utakmica u minhenskoj Allianz Areni igra se 29. travnja. (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider