Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Remek-djelo

I Mourinho mu morao čestitati: Pogledajte kako je oživio već otpisani klub!

Atletico Madrid možda je i najbolji primjer vrhunske 'trenerske ruke'. Ali nikako ne i jedini...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualna momčad Atleta definitivno je remek djelo Diega Simeonea, koji od svojih igrača uporno izvlači maksimum, pa u finiš sezone ulazi s najboljim izgledima za osvajanje Primere i kao polufinalist Lige prvaka.

No primjer trenera koji zna posao stiže nam iz Engleske. Crystal Palace daleko je od bilo kakve borbe za trofeje, ali za njih je najvažnije da su i daleko od zone ispadanja. A sve zahvaljujući Tonyju Pulisu...

Dugogodišnji šef Stoke Cityja, poznat po forsiranju direktnog, beskompromisnog i tipičnog otočkog nogometa iz nekih starijih vremena, po završetku prošle sezone napustio je stadion Britannia. U Stoke-on-Trentu su postali zasićeni njegovim stilom, premda ih je Pulis godinama držao u elitnom rangu engleskog nogometa, a čak i doveo do Europe.

Neko vrijeme Pulis je bio nezaposlen, a onda je stigao poziv iz Londona. Ian Holloway je dobio otkaz u Crystal Palaceu, budući da se krajem studenog nalazio na dnu ljestvice, sa samo sedam bodova iz 13 utakmica. Pulis je iskazao hrabrost prihvativši golemi izazov. Zasukao je rukave i primio se posla, čiji su plodovi itekako vidljivi nepunih pet mjeseci kasnije. Crystal Palace je na 11. mjestu sa 40 bodova, odnosno +10 ispred opasne zone.

Drastično je Pulis popravio defenzivnu igru Palacea, budući da su od 23. studenog u devet navrata sačuvali svoju mrežu netaknutom. U tom periodu upisali su 10 pobjeda, 3 remija i 9 poraza, pobjeđujući zapravo sve koje su i 'trebali'.

Trenutno Crystal Palace ima četiri pobjede u nizu, od čega i dvije neočekivane – 1:0 na domaćem terenu protiv pretendenta za naslov Chelseaja i 3:2 u gostima kod Evertona koji juri četvrto mjesto i Ligu prvaka.

U Premierligi nepisano je pravilo da se sa 40 osvojenih bodova ostaje u prvoligaškom društvu, stoga slobodno možemo zaključiti da je Pulis ispunio glavni cilj. Sljedeći bi mogao biti prestizanje njegovog bivšeg kluba Stokea, koji se nalazi tik iznad Palacea s tri boda prednosti. Već ih je ‘Crystal Pulis’, kako su otočki mediji 'preimenovali' klub, dobio u siječnju s 1:0...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider