Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Oni su optimistični

Norveška legenda za GOL.hr: "Hrvatska sigurno nije bolja od nas, znam da vam poraz znači kraj"

Nakon nepotpunog prvog kola zagrebačke skupine drugog kruga Europskog rukometnog prvenstva u vodstvu je - Norveška.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Norveška rukometna reprezentacija iz Poreča je u Zagreb u drugi krug Europskog prvenstva prenijela dva boda, dodavši svom kontu još dva pobjedom nad Srbijom, nakon koje je trenutno vodeća.

Doduše, prvo kolo drugog kruga u Zagrebu još nije kompletirano (Šveđani i Francuzi će u subotu odmjeriti snage), ali za Norvežane je lijepa spoznaja da, makar samo na temelju gol-razlike, drže prvo mjesto ispred Švedske, Francuske i Hrvatske.

Upravo protiv naše reprezentacije čeka ih utakmica poslije koje nema popravnog ispita - onaj tko izgubi neće vidjeti polufinale.

"Bit ćemo spremni za utakmicu, to je ključna utakmica i za nas i za Hrvatsku, zadnja šansa", rekao nam je Steinar Ege, legendarni norveški vratar koji i dalje drži rekord po broju nastupa za norvešku reprezentaciju (262).

Tijekom 16 godina igračke karijere Egeov najbolji rezultat s Norveškom bilo je šesto mjesto na Europskom prvenstvu 2008. kada su bili domaćini. U međuvremenu je stasala nova generacija norveških rukometaša koja je lani igrala finale Svjetskog prvenstva u Francuskoj, a prije dvije godine na europskoj smotri u Poljskoj su u borbi za broncu poraženi od naše reprezentacije.

"Sjećam se te utakmice, revanširali smo vam se u Francuskoj u onom polufinalu, a nadam se da ćemo i sad vas pobijediti. Znam da za Hrvatsku poraz znači kraj, dok nama ako izgubimo ostaju nekakve kombinacije, vezane uz eventualni zatvoreni krug s Hrvatskom i Švedskom, ali to je sve puka teorija. Pripremit ćemo se najbolje što možemo, snažna smo mi reprezentacija."

Jeste li bolji od Hrvatske?

"Ha, to je teško procijeniti. Ja bih rekao ovako - možda mi nemamo pravo reći da smo bolji od Hrvatske, ali nije sigurno ni Hrvatska bolja od nas. Oni igraju kod kuće, imat će nekakvu blagu prednost, ali mislim da su šanse 50:50."

S Egeom smo razgovarali nakon što je Norveška svladala Srbiju.

"Izgleda to sad lako, ali Srbija ima jako puno dobrih individualaca. U trenucima kad smo lomili utakmicu dodavali smo gas, forsirali što brži rukomet i u konačnici smo uspjeli pobijediti s pet razlike što nekom tko nije gledao utakmicu može izgledati kao lagana pobjeda", zaključio je Ege.

Vjerujete li u pobjedu protiv Norveške?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider