Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
''stvarno su velesila''

Červar o Francuzima: ''Ništa novo, oni su pobjednici, Karabatić motor, a Gerard brani čuda!''

Lino Červar od 13 sati na press-konferenciji govori o odlučujućoj utakmici protiv Francuske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski rukometaši stigli su na korak do polufinala Europskog prvenstva. Pred nama je rukometni klasik između Hrvatske i Francuske koji će izravno odlučiti tko ide među četiri najbolje momčadi Eura.

Kalkulacija je nekoliko, a sve ih možete pogledati u analizi Saše Lugonjića iz Dnevnika Nove TV.

Lino Červar održao je press-konferenciju dva dana uoči utakmice protiv Svjetskih prvaka. Odmah je dao izvješće zdravstvenog stanja svoje momčadi.

"Duvnjak je u fazi rehabilitacije. Pod posebnim režimom trenira. Trenirali smo jutros u teretani. Večeras ćemo raditi taktiku, bit će intenzivniji trening. Posljednji je dan da osnažimo ekipu i dobro se pripremimo za Francusku'', rekao je izbornik i nastavio:

''Jučer je bio dan da se opustimo i regeneriramo. Imali smo protivnika u mislima. Bio je to i trenutak da igrači vide svoje najmilije koji su ih posjetili u hotelu. Imali smo zajedničku večeru na kojoj smo se dogovorili da od tog trenutka slijedi potpuna mobilnost."

Može li Hrvatska preko Francuske do polufinala Eura?

Ukupno glasova:

Potom se osvrnuo na mitskog rivala, Francusku.

''Ništa novo kod Francuske nisam vidio. Ima novih imena, ali svi su to odlični igrači. Imaju odličnu ligu u kojoj stasaju novi igrači. Momčad i dalje ima glavni motor – Nikolu Karabatića. Tu su i dalje Abalo, Guigou, Porte... nositelji zlata s prošlih velikih natjecanja. Tu je i Mahe, sjajan i ratoboran igrač. Tu su i drugi mlađi igrači. Stvarno su veleseila, a to su pokazali protiv Švedske koju su ostavili na 17 pogodaka'', rekao je Červar te dodao:

''Preferiraju fizički rukomet, pobjednička su reprezentacija, kompletna prije svega. Nema Omeyera, ali Gerard brani čuda. Ja poštujem i respektiram Francusku. Moramo tražiti rješenja u fazi napada. Već smo počeli voditi računa o tome. Ne smijemo zaboraviti ni njihov napad koji je sjajan. Bit će to velika borba.''

Publika u krcatoj Areni trebala bi biti igrač više za Kauboje.

''Ako ste pratili utakmicu s Norveškom, imali smo veliku podršku s tribina. Ta poruka koju je slala publika pomogla je našim igračima da igraju onako kako su odigrali. Hrvatska nije samo zastava, grb i himna. To su svi građani i svi su tu večer htjeli da uspijemo. To je svjetlo nade i ohrabrenja svih nas. Zahvalan sam svim ljudima koji su mi dali potporu. Došli smo do trenutka kada nas sport povezuje. Računam na potporu s tribina, ali, opet, najveći je posao na našim igračima. Moramo biti disciplinirani i vjerovati u ono što radimo te, naravno, jedni u druge. Moramo uživati u momčadskom ponašanju i disciplini.''

Puno se priča o tome što je potrebno u toj utakmici.

''Igra nam i dva razlike. Ne smije nam biti mač nad glavom i moramo samo dati sve od sebe. Ljudi će to prepoznati i život će ići dalje i nakon toga. Ne smijemo se opterećivati s koliko golova razlike moramo pobijediti. Moramo samo razmišljati kako ih napadati, kako se braniti. Razmišljanje o razlici golova će nas samo sputati. Protiv Norvežana smo imali viziju i cilj, i to nas mora gurati naprijed.''

''Poštujem Claudea Onestu. Mislim da je Didier Dinart prenio svoju čvrstinu na reprezentaciju. Imaju jako dobar rad nogu. Dipanda, Karabatić, Mahe... Imaju veliku brzinu i teško im se probija zona. Bit će jako teško'', rekao je hrvatski izbornik.

Červar je poručio kako njegovi rukometaši igraju kao momčad.

''Onako kako smo igrali protiv Norveške, ja se divim našoj reprezentaciji. Naši dečki otvaraju novo poglavlje. Lijepo je biti igrač reprezentacije u ovim trenucima. Moji igrači su jako dobro razumjeli i shvatili da igra tim, a ne pojedinac. Očekujem da će igrači igrati za Duvnjaka, sebe i reprezentaciju."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider