Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Moglo nam se obiti o glavu"

Rukometaši o napetoj završnici i atmosferi: "Ljepše je igrati pred punim tribinama"

Hrvatski rukometaši nadaju se da će u nastavku natjecanja moći računati i na veću podršku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je otvorila drugi krug dramatičnom pobjedom protiv Bjelorusije. Protiv vrlo neugodnog protivnika Hrvatska nije mogla računati na glasnu podršku kao u Splitu, ali Ivan Čupić se nada da će biti bolje u subotu protiv Norveške.

"Pa sigurno da je ljepše igrati kad te puna dvorana bodri, ali hvala i ovim ljudima koji su danas došli. Ja se nadam da će u subotu biti bolje."

Je li bilo teško zbog pritiska?

"Ma ne, nama je uvijek nervoza, mi smo uvijek nervoza. Sam znaš, svi smo mi s Balkana najbolji i najljepši i nitko nam ništa ne može. Kad pobijedimo to je normalno, kad izgubiš onda je katastrofa. Ali, svatko tko je u reprezentaciji zna da je to tako i spreman je na to."

''Nadam se da će što više balkanskih reprezentacija ući u finale''

"Nadam se da će što više balkanskih reprezentacija ući u polufinale, volio bih da prođemo i mi i Makedonci i Slovenci. Gledao sam Makedoniju, nadam se da mogu dobiti Španjolsku, a onda im je put do polufinala otvoren."

Jeste li gledali Norvešku ikako?

"Nismo, nije ni bilo potrebe do večeras da njih gledamo. Znali smo da moramo pobijediti prvo Bjelorusiju pa onda krenuti s pripremom za Norvežane. Njih dobro poznajemo, oni su nam stari znanci, susretali smo se s njima zadnjih par godina redovito, što na velikim natjecanjima što u kvalifikacijama. Nadam se da ćemo ih u prepunoj Areni ovaj put pobijediti'', zaključio je Čupić. Jakov Gojun također napominje da će se dobro pripremiti za sljedeći izazov.

Vjerujete li u pobjedu protiv Norveške?

Ukupno glasova:

"Iskreno, nisam baš nešto gledao Norvežane, možda par puta, ali bit ćemo spremni. Moramo ovo što prije zaboraviti i okrenuti se Norveškoj", rekao je Gojun.

''Moglo nam se obiti o glavu, hvala Bogu nije''

Igor Karačić vjeruje da je do pada u drugom poluvremenu došlo jer su igrači već počeli razmišljati o Norveškoj.

"Pohvaljujem karakter svojih suigrača što smo ovo na kraju izvukli. Vjerojatno je naša reprezentacija već bila glavom u utakmici protiv Norveške koja će biti odlučujuća u borbi za polufinale."

"Ako ste gledali utakmice Bjelorusije s Francuskom i Norveškom, onda ste mogli vidjeti da ih nijedni ni drugi nisu razbili. Bjelorusija je bila cijelo vrijeme u utakmicama pa bi pukli u finišu. Danas su se izvukli. Mislim da je tu problem samo u glavama, zadnjih 15-ak minuta smo bili okrenuti utakmici s Norveškom. Uh... Moglo nam se obiti o glavu, hvala Bogu pa nije. Imamo jedan dan da se spremimo i pokažemo izdanja kao protiv Srbije i Islanda."

Je li ovaj grč još uvijek posljedica onog poraza od Švedske?

"Sigurno. To se i osjetilo, ne u prvom poluvremenu već pri kraju utakmice."

Jeste li ostali iznenađeni kad ste vidjeli da dvorana neće biti sasvim puna i neće biti one atmosfere iz Spaladiuma?

"Možda nas je to malo bacilo u down na zagrijavanju, ali to se ne bi smjelo događati. Glavno da smo mi uspjeli iščupati pobjedu."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider