Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Ne bojimo se nikoga"

Gojun i Musa: "Bacat ćemo se na glavu, zaslužili smo punu dvoranu"

Uoči utakmice s Norveškom na press konferenciji su uz izbornika Červara bili stožerni igrači hrvatske obrane.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jakov Gojun i Željko Musa ove će subote morati odraditi lavovski posao u obrani ukoliko Hrvatska želi pobijediti Norvešku i ostati u igri za polufinale Europskog rukometnog prvenstva.

Gojun je već godinama "ministar obrane" među Kaubojima, a Musa mu je glavni sekundant. Obrambenu rolu su dobro odradili i protiv Bjelorusa, ostavivši suparnika na 23 postignuta gola.

Gojun: Najviše mi je žao zbog ljudi u Splitu

"Ako mi sutra Norvežane svedemo na 22-23 gola garantiram da ćemo pobijediti. Neće biti lako, to znamo, imaju dobrog golmana, ali sve je otvoreno. Moramo preuzeti sve na svoja leđa. Bacat ćemo se na glavu, a zaslužili smo da bude puna dvorana. Vjerujem da će i biti tako", istaknuo je Gojun:

"U Splitu je bilo stvarno čudo, strašna pozitivna kemija se dogodila i najviše mi je žao zbog ljudi. Mi da smo dobili Šveđane, igrali bi s Francuzima pa bi u slučaju poraza u toj utakmici opet bili na istome. Što se tiče naših golmana, nije ni njima lako, znaju da smo domaćini i da ćemo imati publiku iza sebe. Mi smo uz golmane, oni su uz nas i nikad u reprezentaciji nije bilo prozivanja niti ćemo to dozvoliti. Ovo je ekipni sport i potrudit ćemo se da budemo svi na nivou, jako i odlučno od prve minute."

Gojun je dvije godine u svom klubu (Fuchse Berlin) dijelio svlačionicu s norveškim desnim vanjskim Kentom Robinom Tonnesenom.

"Neugodan je Tonnesen, šuterski je jako moćan, spreman nam je zabiti sedam-osam golova, ako bude imao svoj dan jer to je takav igrač. Mi ipak vjerujemo u sebe iako smo imali smo podbačaj protiv Švedske što nitko nije očekivao."

Musa: Za nas je ovo bila najteža utakmica

Željko Musa je istaknuo psihološku težinu utakmice s Bjelorusima.

"Ovo je bila najteža utakmica za nas na Europskom prvenstvu. Pokazali smo karakter i pobijedili. Uvijek može bolje, ja sam zadovoljan svojom igrom. Naša najgora utakmica je bila protiv Švedske, a ove tri smo odigrali korektnu obranu. Igrat ćemo još bolje protiv Norveške, više ćemo se i boriti i truditi kao momčad. To je jedini recept. Ovo je bila najteža utakmica za nas na Europskom prvenstvu. Pokazali smo karakter i pobijedili. Teško je zaboraviti što je bilo, ali rekli smo da ćemo zaboraviti sve. Mi imamo cilj da budemo borbeni i idemo do kraja svaku utakmicu."

I Musa poput Gojuna vjeruje da će Arena Zagreb u subotu biti puna, a o Norvežanima kaže:

"Ekipa su odlična koja odlično trči, moramo biti koncentrirani prvih 20-30 sekundi. Sa mnom u Magdeburgu igra Christian O'Sullivan koji svojom tranzicijom radi dosta problema obranama, ali ne bojimo se ni njega ni ikoga. Zaustavit ćemo ih", samouvjereno će Musa.

Vjerujete li u pobjedu protiv Norveške?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider