Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Što će Dinart odlučiti?

Francuska ima dva plana, a sve ovisi o jednoj utakmici: Norvežani pomažu Hrvatskoj?

Hrvatska rukometna reprezentacija ovisi sama o sebi u posljednjoj utakmici skupine I Europskog prvenstva u Hrvatskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stigao je i taj dan. Iščekivanju je stigao kraj. Hrvatski rukometaši moraju slaviti protiv moćne Francuske s barem dva gola razlike i minimalno 22 postignuta pogotka da bi pred svojim navijačima izborili plasman u polufinale.

Mogućih ishoda u ovoj skupini, odnosno kalukacija ima nekoliko. Mnogo će toga ovisiti i o ranijoj utakmici, u kojoj se sastaju Švedska i Norveška. Ako Švedska pobijedi, Hrvatskoj treba spomenuta pobjeda za polufinale. Ako bude neriješeno, Kaubojima treba bilo kakva pobjeda, a ako Norvežani budu slavili, Hrvatskoj će biti dovoljan bod za polufinale, a pobjeda bi joj donijela i prvo mjesto u skupini.

Prvo mjesto ne znači više lakšeg suparnika

No znači li išta Hrvatskoj i Francuskoj osvajanje prvog mjesta u skupini? Nema više lakšeg suparnika u slučaju osvajanja prvog mjesta u skupini, jer u polufinalu nema više laganih suparnika.

U polufinalu će ih gotovo sigurno čekati Danska te pobjednik susreta Njemačka i Španjolska. Sve tri reprezentacije pokazale su svoje dobre, ali i loše strane na ovom prvenstvu, ali činjenica ostaje da su to odlične momčadi i zaista je mala razlika igra li se protiv jedne, druge ili treće.

Ako Norveška pobijedi Švedsku ili susret završi remijem, hoće li Francuska odmarati svoje igrače u susretu protiv Hrvatske i ostaviti više "benzina u tanku" za posljednje dvije utakmice na Europskom prvenstvu?

Bili su na rubu da izgube sjajnog vratara Vincenta Gerarda zbog ozljede u utakmici protiv Srbije, no čini se da će sve biti u redu. Moguće da on bude na poštedi i da dodatno odmori ozlijeđeni palac. Osim njega, tu su vremešni igrači poput Nikole Karabatića, Luca Abaloa (33), Cedrica Sorhaindoa (33) i Michaela Guigoua (35), koji su i dalje okosnica ove momčadi uz mlađe igrače.

Francuzi će htjeti eliminirati Hrvatsku?

No postoji i ona druga teza prema kojoj se vjeruje da će izbornik Francuske Didier Dinart napraviti sve da pobijedi i izbaci Hrvatsku, kako bi pod pritiskom eliminirao najvećeg kandidata za zlato u eventualnom finalu. Jer prema onome što smo do sada vidjeli na prvenstvu, Francuska i Hrvatska najveći su kandidati za zlatnu medalju.

Francuzi su već najavili da kalkulacija neće biti, no to je nešto što naravno moraju reći. Druga je stvar što će im izbornik reći (narediti). Glavni igrač Francuske Karabatić rekao je da se spremaju na veliku borbu, a kada on to kaže, onda mu treba vjerovati. Jedva čekamo...

Utakmica Hrvatske i Francuske pred ispunjenom Arenom Zagreb na rasporedu je u 20:30, uz tekstualni prijenos događanja na našem portalu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider