Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Igrao utakmicu života

Dream Team prvog kruga: Bez Hrvata, ali uz jedno veliko iznenađenje

Europsko rukometno prvenstvo u Hrvatskoj stiglo je do drugog kruga.

Ondrej Zdrahala (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon što je utakmicama trećeg kola u skupinama C i D kompletirana prva faza Europskog rukometnog prvenstva, odabrana je idealna sedmorka, tzv. Dream Team, dosadašnjeg dijela natjecanja.

Poslije ukupno 24 utakmice, po šest u Splitu, Poreču, Zagrebu i Varaždinu, jedina reprezentacija koja ima dvojicu svojih predstavnika u Dream Teamu jest - Švedska, ona Švedska koja je pobijedila Hrvatsku u Spaladium Areni i sebi bitno povećala šanse za drugi krug, ujedno ih umanjivši našoj reprezentaciji.

Njihov vratar, fenomenalni Mikael Appelgren, u izboru EHF-a najbolji je u dosadašnjem dijelu natjecanja, kao i Jesper Nielsen među pivotima.

Zapravo, iznenađenje je samo jedno, ali ogromno - Ondrej Zdrahala. Prije početka Europskog prvenstva Češka, koja je stigla u Varaždin bez svoje ikone Filipa Jiche, bila je proglašavana kao jedan od najvećih autsajdera, a oni ne samo da nisu završili posljednji u skupini već su ukupno osvojili četiri boda i dva prenijeli u drugi krug.

Česi su doživjeli debakl u utakmici sa Španjolskom na otvaranju, ali onda su priredili senzaciju u svjetskim okvirima i srušili aktualne olimpijske pobjednike Dance, a potom i, u odlučujućoj utakmici za prolaz dalje, Mađarsku poslali kući. U tom susretu s Mađarima čak 14 golova postigao je Ondrej Zdrahala, 34-godišnjak iz švicarskog St. Gallena koji je s 25 postignutih golova trenutno prvi strijelac Europskog prvenstva.

Vjerojatno nitko ne bi nekog češkog igrača uvrstio u idealnu sedmorku pa makar se radilo i o samo prvom krugu, ali Zdrahala je sjajnim izvedbama to definitivno zaslužio.

Idealna sedmorka prvog kruga EP-a u rukometu:

VRATAR: Mikael Appelgren (Švedska)

LIJEVO KRILO: Uwe Gensheimer (Njemačka)

PIVOT: Jesper Nielsen (Švedska)

DESNO KRILO: Kristian Bjornsen (Norveška)

LIJEVI VANJSKI: Ondrej Zdrahala (Češka)

SREDNJI VANJSKI: Miha Zarabec (Slovenija)

DESNI VANJSKI: Dika Mem (Francuska)

Vjerujete li u polufinale nakon poraza od Švedske?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider