Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Tko će na tribine?

Červarov pomoćnik najavio nove promjene: "Imat ćemo sastanke pa ćemo vidjeti"

Uoči puta u Zagreb poraz od Švedske i daljnje planove komentirali su pomoćnik izbornika Červara Hrvoje Horvat i njegov prezimenjak Zlatko.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dojmovi se još sliježu nakon poraza rukometne reprezentacije Hrvatske od Švedske. Kauboji zbog tog poraza u drugi krug nose dva umjesto četiri boda, a imat će i manje vremena za odmor. Poraz od Švedske i daljnje planove u srijedu je na press-konferenciji komentirao Hrvoje Horvat, pomoćnik izbornika Line Červara. 

"Kad nam puca ta sredina u obrani, ta jezgra, onda je i golmanu najteže. Odigrali su sve ono što smo mi htjeli odigrati, strpljivo, pametno i disciplinirano u napadu, što je pomalo atipično za skandinavski rukomet. I mi smo svemu kumovali, malo smo bili opčinjeni ovom fantastičnom atmosferom za koju smo pomislili da će nas sama od sebe ponijeti do pobjede. A bez rudarenja i krvarenja ne ide, neće ići niti protiv Bjelorusije ako ne budemo takvi."

"Dosta su prelazili s krila na drugog pivota, a kad smo ostali malo pliće zabijali smo golove vanjskim šutom. Upali smo u njihov mlin, oni su vodili nas, a ne mi njih. Takva porozna naša obrana stavila je dodatni pritisak na leđa našim igračima u napadu pa je lopta išla i sporo."

Stanje s Duvanjakom? "Ide nabolje"

Je li bilo dovoljno povjerenja u vanjske igrače poput Stepančića, Mamića i Mandalinića?

"A je, pokušavali smo mi s tim rotacijama. Mi smo zabili 31 gol. Da nam je to rekao, mi bismo sad potpisali da ako tako bude u svakoj utakmici, da ćemo biti europski prvaci. Naglasak je na defenzivi, tu treba tražiti razlog poraza jer primili smo 35 golova."

Imate li u planu nove promjene?

"Imamo, vidjet ćemo još što točno. Svaka čast ovim dečkima koji su strpljivi i čekaju trenutno izvan reprezentacije. Večeras ćemo po dolasku u Zagreb imati nekoliko sastanaka pa ćemo vidjeti."

Vjerujete li u polufinale nakon poraza od Švedske?

Ukupno glasova:

Kakvo je stanje s Duvnjakom?

"Ide nabolje, ali još ne znamo kad će moći zaigrati, tu točnu informaciju nemamo. I po pitanju toga ćemo više znati tijekom večeras i sutrašnjeg dana."

Hrvoje Horvat još je rekao: "Ne smije se desiti da mi pucamo pred 12 tisuća ljudi, to mora biti neosvojiva tvrđava protiv koga god mi igrali. Šveđane je taj poraz na početku turnira doveo do toga da idu dalje sa četiri boda. NIje još prekasno, iako smo dobili veliku opomenu i šamar. Imamo dva protivnika sutra, nas same i Bjelorusiju. Ako prvo pobijedimo nas same, to će biti dobar preduvjet. Imaju dobrog trenera, Šveđani su im pokazali put kojim treba ići. Nadam se da ćemo postati svjesni da nam nitko neće pomoći osim nas samih."

"Ako nam ova šamarčina ne pomogne..."

Červar je uoči zadnje utakmice Mirka Alilovića poslao na tribine, a Ivana Pešića u igru.

''Neće Alilović potonuti, ovo je reprezentacija, a ne klub. Mi smo svi 100 posto unutra. Dolazi nam Bjelorusija, gdje je Pešić taj koji ih odlično poznaje, a mi moramo riješiti taj defenzivni dio do kraja utakmice?"

Što kažete na pauzu između utakmica s Norveškom i Francuskom?

"Sve gledamo s pozitivne strane, pa će nam i to jako dobro doći jer Francuzi godinama slove kao jedna od fizički najboljih ekipa."

Je li trenutak da dovedete psihologa da održi predavanje igračima?

''To su sve prekaljeni internacionalci, ova utakmica im je, vjerujte, jako dobro došla za nastavak turnira. Ako nas ova šamarčina nije iskorigirala na pravi put, neće nam pomoći niti cijeli tim psihologa."

"Bjelorusija zna biti opasna"

Zlatko Horvat je dodao da svatko ima svoju ulogu, a cilj je jasan - to je osvajanje Europskog prvenstva.

''Hoću li ja igrati jednu minutu, 30 ili 60, to je nebitno'', rekao je hrvatski krilni igrač.

Koliko je dobro što nam za prvog protivnika dolazi Bjelorusija, a na Francuska?

"Ha, je, dobro je. Iako, da igramo prvu s Francuzima, to bi značilo da smo prvi u skupini, čime bi i naše samopouzdanje bilo jače. Mi stariji igrači ćemo pokušati mlađim igračima dati do znanja da nije smak svijeta gubitak ove utakmice. Kako su nama pomagali stariji igrači kad smo ulazili u reprezentaciju, tako ćemo i mi njima."

Šveđani su dosta zaustavili hrvatski protok lopte?

"Tako je sad ispalo, ali imali smo mi dosta šansi iz drugih situacija. To je jako dobar za nas učinak napadački, taj 31 gol. Ovaj put nije tako ispalo da smo imali puno lopti na krila, ali otvorit će se i to."

Očekujete li da ovakva atmosfera bude i u Zagrebu?

"Normalno da očekujem i ovim putem pozivam navijače iz svih krajeva Hrvatske, tko god može, da dođe u Zagreb. Bjelorusija nije baš teretna, igraju jako brz rukomet, imaju dobra tri kluba u svojoj ligi iz kojih izlaze vrhunski igrači. Znaju oni biti jako opasni, kažem vam da igraju jako brz rukomet."

Protiv Švedske obrana nije bila na razini, a s tim se slaže i Ivan Stevanović.

''Teško je išta reći u ovim trenucima. Bili smo loši u svim segmentima igre. Nije izgledalo dobro ni u napadu, ni u obrani. Nadam se da ćemo već danas vidjeti gdje je bio problem. Moramo se pripremiti za Bjelorusiju koja je ozbiljna momčad s kojom smo već prije imali problema, ali nećemo se predavati.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider