Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nova karijera

Legendarni Maldini postao profesionalni tenisač: Debitirao na turniru u Milanu

Paolo Maldini se nakon nogometa posvetio tenisu, a u paru sa Stefanom Landonijem kvalificirao se za Challenger u Milanu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni talijanski nogometaš Paolo Maldini debitirao je kao tenisač dan nakon 49. rođendana na turniru u Milanu.

Bivši igrač Milana i talijanske reprezentacije nastupio je na Challengeru u Milanu u konkurenciji parova zajedno sa svojim trenerom Stefanom Landonijem (46). Meč je trajao 42 minute, a Maldini i Landoni su izgubili 1-6, 1-6 od Nizozemca Davida Pela (25) i Poljaka Tomasza Bednareka (35).

Meč u milanskom Aspria Harbour klubu pratilo je oko 1.000 gledatelja, a Maldinija su bodrili i njegov bivši suigrač Nizozemac Clarence Seedorf, te legendarni kapetan gradskog rivala Intera Giuseppe Bergomi.

"Uživam igrajući tenis. Tenis je za mene strast i nemam velikih ambicija, samo se dobro zabaviti," kazao je Maldini koji je nogometnu karijeri završio 2009. godine. Prema izračunu britanskog Timesa, Maldini bi bio rangiran kao 2.074. tenisač svijeta. 

Maldini je odigrao 905 utakmica za Milan i postigao 34 gola. U dresu Milana je osvojio 26 trofeja pri čemu sedam naslova talijanskog prvaka, te pet Liga prvaka. Za reprezentaciju Italije dao je sedam golova na 128 utakmica. Prema izračunu britanskog Timesa, Maldini bi bio rangiran kao 2.074. igrač svijeta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider