Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pao svjetski rekord

Najbolji hrvatski strijelac osvojio medalju: Hrvatska ima broncu u zračnoj pušci!

Na EP-u u gađanju zračnim oružjem Petar Gorša je osvojio medalju, a i drugi hrvatski predstavnik bio je nadomak borbi za odličja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski strijelac Petar Gorša osvojio je brončanu medalju na Europskom prvenstvu u gađanju zračnim oružjem, koje se održava u mađarskom Gyoru, a naslov europskog prvaka drugu godinu zaredom osvojio je Rus Vladimir Maslenikov, postavivši pritom novi svjetski rekord u finalu sa 251.0 krugom.

Petar Gorša je u finale ušao sa šestim rezultatom kvalifikacija (626,5 krugova), a nadomak borbi za odličja bio je i drugi hrvatski reprezentativac Miran Maričić (625,5), koji je imao deseti rezultat, a od osmoplasiranog Norvežanina Hagelunda bio je lošiji za 0,6 kruga.

U finalnom nadmetanju, u kojem osmorica najboljih iz kvalifikacija kreću od nule, a svi pucaju 12 metaka, nakon čega najlošiji otpada te se isto nastavlja nakon svake serije od dva ispucana metka, Gorša je uspio izbjeći eliminaciju sve dok na vatrenoj crti nije ostao s dvojicom ruskih reprezentativaca.

Aktualni europski prvak Maslenikov bio je neuhvatljiv, a Aleksander Drjagin je nadmašio našeg strijelca za 0.2 kruga, kad je pogodio 10.2, a Gorša samo 9.7. Tako je Drjagin osvojio srebrno odličje, a Maslenikov je do zlata stigao popravivši svoj svjetski rekord postavljen na prošlogodišnjem EP-u u Mariboru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider