Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi
"moji ciljevi su uvijek isti"

Prva dama hrvatske gimnastike: Sjajni rezultati unatoč jako skromnim uvjetima

''Ne, Ana nas nije iznenadila'', rekla je njena trenerica.

Ana Đerek (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ana Đerek, 19-godišnja Splićanka, ponovno je stavila hrvatsku gimnastiku na svjetsku kartu i pokazala da i ženska gimnastika ima velike adute.

''Nisam očekivala ovakav rezultat u Bakuu, samim time što je jako natjecanje u sezoni i što sam imala zdravstvenih problema prije. Ali sam stvarno sretna što se sve poklopilo i ovako ispalo'', rekla je.

Trenerica Magda Ilić već 14 godina radi s Anom.

''Ne, Ana nas nije iznenadila, kad smo vidjeli listu tko će sve nastupiti u finalu, trener Miro Končarević i ja smo mislili da će ući u finale, a koju će medalju uzeti to je bilo teško odlučiti'', rekla je.

Otac Mirko je gimnastiku odabrao kao klasični bazni sport za svoju kćer. Klasična ljubav na prvi pogled.

''Kao i vjerojatno svaki roditelj koji je osvješten, bilo je dobro da prođe gimnastiku kao bazni sport. Da se zadrži koliko se zadrži. Mislili smo da će biti kraće u gimnastici, međutim ona je to zavoljela'', rekao je.

Sada slijedi još zahtjevnija stanica Svjetskog kupa u Dohi gdje nastupa i Anin dečko, najbolji sportaš Hrvatske u 2017. - Tin Srbić.

''Očekujem u četvrtak kvalifikacije na Svjetskom kupu. Moja očekivanja i ciljevi su uvijek ista. Da odradim vježbu, onu koju se dogovorim s trenerom, na najbolji mogući način. Ako se to odradi kako treba, rezultat će doći.''

A njezini rezultati, kao i Tinovi, dolaze iz jako skromnih uvjeta.

''Vidite, ovo je konj a hvataljkama, no on je star, još iz 1989. godine od Mediteranskih igara'', rekla je trenerica Magda Ilić.

''Vidjeli ste i sami da prokišnjava, da nemamo uvjete za preskok. No to ne znači da nam grad ne pomaže, itekako nam pomaže no to je stara dvorana od Mediteranskih igara i teško je to pratiti i financirati.''

Lošiji nastup u Riju na Olimpijskim igrama dao je zapravo Ani samo vjetar u leđa..

''Nije ju to toliko deprimiralo. Nije odustala, nije ju bacilo unazad. Shvatila je to kao sastavni dio života. Pad je neizbježan, treba se samo znat dići'', rekao je otac.

Pomalo u sjeni Aninog prvog mjesta ostala je bronca na preči sjajnog Antona Kovačevića koji je dokazao da mu Baku itekako leži jer je prošle godine tamo bio srebrni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider