Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spreman za SP

Opozicija u Savezu popustila: Dalić napokon dobio veliku bitku

Zlatko Dalić je dobio željenog pomoćnika, njegov mozaik se polako slaže.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Četiri reprezentativca otputovala su u SAD iz Zagreba. Ostali putuju s drugih lokacija. Želje su iste: dokazati se izborniku uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji.

"Sigurno da je dobro da sam u ritmu, da igram sve utakmice u klubu, da sam zdrav. A na izborniku je da procijeni koliko i što. Ja sam spreman, pa ćemo vidjeti", rekao je Filip Bradarić.

Izbornik Zlatko Dalić je za ovu akciju otpisao napadača Santinija, iako su naši centarfori u pravoj krizi.

"U ovom trenutku su Mandžukić i Kalinić ispred njega, i ja sam to Ivanu objasnio. I kažem: nitko nije otpao, svi imaju šanse, još su tri mjeseca. Ali u ovom trenutku sam odlučio da dva napadača budu Kalinić i Mandžukić."

Dalić ne želi otkriti kakve opcije će isprobavati u Americi. Samo kaže: bez velikih promjena.

"Mi nećemo odustajati od našega sistema, od onoga što je za nas najbolje, kako smo igrali protiv Grčke i Ukrajine, i to ćemo forsirati. Ja sam rekao da ćemo probati neke druge stvari. Međutim, nisam pobornik toga da baš moramo mijenjati."

HNS potvrdio: Dalić je dobio željenog pomoćnika

Paralelno s izborom igrača, izbornik Dalić morao je voditi bitku za svog pomoćnika Dražena Ladića. I tu bitku napokon je dobio unatoč opoziciji u Savezu. Što o tome kažu u HNS-u?

"Gospodin Ladić ide sad skautirati utakmicu Meksiko - Island i nakon toga će se priključiti stožeru. On će biti sastavni dio stožera, ugovor će se potpisati poslije potvrde Izvršnog odbora, koji će ga potvrditi na svojoj sjednici, koja će biti sad, početkom četvrtog mjeseca", rekao je direktor natjecanja, nogometnog razvoja i infrastrukture Marijan Kustić.

Je li onda time stručni stožer kompletiran za Svjetsko prvenstvo?

"Je, to je to, onda je kompletiran."

Mozaik se tako polako slaže. Zlatko Dalić i naša reprezentacija krenuli su u "operaciju Rusija", i to preko - Amerike.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider