Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
za fizički napad!

UEFA, pa gdje je tu logika: Hrvatima zatvaraju tribine, a Celtic dobio po prstima!

Smiješna kazna stigla je u Celtic iz UEFA zbog incidenta koji se dogodio na utakmici Lige prvaka protiv PSG-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) kaznila je Celtic, PSG i Basel zbog divljanja njihovih navijača u susretima Lige prvaka.

Celtic je kažnjen samo sa 10,000 eura premda je navijač škotskog kluba utrčao na travnjak i pokušao nogom udariti napadača PSG-a Kyliana Mbappea. Škotski huligan je nasrnuo na 18-godišnjeg Francuza, ali je Mbappe izbjegao njegov udarac.

Zanimljivo, škotski velikan je zbog ponašanja svojih navijača kažnjen već 12 puta u posljednjih šest godina. Ove sezone je već zaradio 23,000 eura kazne zbog istaknute političke parole u susretu kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Linfielda.

Kazna zvuči nevjerojatno blago, jer je UEFA oštrije trebala sankcionirati Celtic, kada je već učestali prijestupnik! Vjerojatno je uzeto u obzir da je ovdje riječ o pojedincu, pa UEFA nije imala namjeru oštro kazniti klub zbog jedne osobe, ali to ne umanjuje činjenicu da je organizacija škotskog kluba ponovno podbacila.

Da se tako nešto dogodilo na hrvatskom travnjaku, vjerojatno bi se Hrvatska izbacila iz Europske unije...

Podsjetimo, UEFA je kaznila Hajduk s 40,000 eura kada je došlo do komešanja između navijača na Goodison Parku, u utakmici kvalifikacija za Europa ligu. Istovremeno je Everton kažnjen s 30,000 eura manje, iako su njegovi ušli na travnjak kod jedne proslave pogotka. 

Kaznu je zaradio i PSG i to 5,000 eura jer su njegovi navijači lomili sjedalice na stadionu Celtic Park.

Švicarski Basel je zaradio 12,000 eura kazne zbog vatrometa na utakmici protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu prošlog mjeseca.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider