Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odlazi kao veličina

Pletikosa izdvojio anegdotu o Oliću koja sve govori: ''To je bilo nešto nevjerojatno''

Možda nije planetarna zvijezda poput Federera, ali Ivica Olić se baš kao i veliki Švicarac u svojim 30-im godinama istaknuo impresivnim sportskim ostvarenjima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najpopularnijih hrvatskih nogometaša svih vremena pred završetkom je karijere, a o njegovoj veličini, koja nikog nije ostavila ravnodušnim, govore Ćiro Blažević i Stipe Pletikosa.

''Ono što se može reći su samo riječi hvale. Jedna takva posvećenost, takav profesionalizam, jedan takav nevjerojatan karakter su nešto što se rijeko može susresti, pogotovo danas u modernom nogometu'', izjavio je Pletikosa.

Oko vihora iz Davora je puno anegdota. Pletikosa je izdvojio jednu s treninga prije dodatnih kvalifikacija s Turskom kada je trebao biti na klupi, ali...

''Da je netko tako trenirao ta dva dana to je bilo nešto nevjerojatno. On je s tim svojim kopačkama gotovo čupao travu i Slaven nije mogao biti ni malo inferioran na tu njegovu požrtvovnost i trud i morao ga je staviti u prvih 11, što se na kraju pokazalo kao pun pogodak'', ispričao je bivši hrvatski reprezentativac.

Ivica Olić utakmicu karijere odigrao je u dresu Bayerna, kada je u polufinalu Lige prvaka Lyonu utrpao hat-trick. A igrač koji je karakterom pokorio nogometni svijet sada je pred završetkom je svoje velike karijere.

''On je mene jednom pitao što ću ja šefe danas, kažem ''samo budi to što si ti'' jer on je uistinu bio uvijek detonator, jer je onog neraspoloženog, indisponiranog inficirao svojim ponašanjem'', rekao je Ćiro Blažević.

''Kad ga vidim kako juri od jednog obrambenog do drugog pa oni vrate vrataru, pa onda on opet trči do njega, ne možeš ostati bez nekakvih većih emocija koje i tebe natjeraju na još veću predanost svojoj ekipi'', nadodao je Pletikosa.

Pravi primjer za svakog klinca koji sanja kako do golova pod svodovima najvećih europskih arena.

''On je jedna nogometna veličina i kao takav će otići u našu povijest'', zaključio je Ćiro.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider