Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
gore nego u splitu

Sramotne scene i u Parizu: Navijači upali na teren i napali igrače

U Parizu smo u ponedjeljak vidjeli scene kakve smo srećom izbjegli na nedavnom Jadranskom derbiju Splitu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Velik propust organizatora i totalni kolaps službi sigurnosti vidjeli smo u ponedjeljak navečer na prijateljskom susretu između Obale Bjelokosti i Senegala. Utakmica dvije afričke reprezentacije je prekinuta pri rezultatu 1:1 nakon što je velik broj navijača upao na teren, a senegalski branič Lamina Gassama čak je oboren na tlo.

Da se utakmica igrala negdje u Africi vjerojatno bi većina odmah odmahnula rukom na ovu vijest, ali ovo se dogodilo u Parizu na stadionu Stade Sebastien Charléty. Ni brojno osiguranje i prisutnost većeg broja redara nisu spriječili sramotne scene koje su kulminirale fizičkim napadom na igrača.

Dogodilo se ono što se nedavno na Jadranskom derbiju u Splitu srećom nije, a to je napad huligana na nogometaše. I na Poljudu su organi reda (i redari i policija) doživjeli debakl, ali barem nije bilo fizičkog napada. Huligan je izgledao zastrašujuće, ali očito nije imao najgoru namjeru (ipak je završio u zatvoru na više od tri mjeseca).

U Parizu je u teren uletjelo stotinjak navijača nakon čega su sudac i nogometaši spas potražili u svlačionici. Sramotne scene zasjenile su nogomet, a epitet utakmice ''prijateljska'' ovim je činom grubo ismijan.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider