Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Petarda Seville

Spektakularni početak Europske lige: Kiša golova u prvim utakmicama!

Odigrane su utakmice prvog kola Europske lige u skupinama G, H, I, J, K i L.

Sevilla slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nova sezona Europske lige započela je susretima prvog kola u skupinama G, H, I, J, K i L. U tih 12 utakmica postignuta su čak 34 gola.

Najefikasnije je bilo u Sevilli gdje su domaćini pregazili Standard Liege s 5:1, a po četiri pogotka pala su u Istanbulu (Bešiktaš - Sarpsborg 3:1), Kijevu (Dinamo Kijev - Astana 2:2) i Villarrealu gdje su Rangersi dvaput gubili i uspjeli izvući 2:2. Asistenciju za drugi pogodak gostiju upisao je Borna Barišić.

Chelsea je s 1:0 slavio u Solunu kod PAOK-a, dok je Marseille kod kuće poražen od Eintracht Frankfurta (bilo je 1:2). Pobjednički pogodak za londonski sastav postigao je Willian, dok je bivša momčad Nike Kovača preokretom i s igračem manje slavila kod lanjskog finaliste ovog natjecanja.

Lucas Ocampos je doveo OM do vodstva već u trećoj minuti, međutim na otvaranju drugog dijela izjednačio je Lucas Torro nakon ubačaja iz kornera. Šest minuta kasnije gosti su ostali s igračem manje nakon što je Jetro Willesm pocrvenio zbog oštrog prekršaja nad Dimitrijem Payetom. Činilo se kako će Marseille iskoristiti igrača više, no pogodak su postigli gosti, a junak je postao Luka Jović svladavši Yohanna Pelea u 89. minuti.

Duje Ćaleta Car je odigrao cijeli susret za OM, dok Ante Rebić zbog ozljede nije nastupio za njemački sastav.

U drugom susretu iz ove skupine Lazio je pobijedio Apollon Limassol sa 2:1 Talijanski sastav je poveo u 14. minuti golom Luisa Albertoa nakon sjajne asistencije petom Caiceda. Na 2:0 je povisio Ciro Immobile iz kaznenog udarca u 84. minuti kojeg je izborio najbolji igrač utakmice Caicedo.

U posljednjim trenucima susreta smanjio je Emilio Zelaya. Milan Badelj je za Lazio igrao do 61. minute, dok je Anton Maglica u gostujućim redovima igrao prvo poluvrijeme.

Bešiktaš je na otvaranju skupine I pobijedio Sarpsborg 08 sa 3:1. Turci su Norvežne, koji su izbacili Rijeku, slomili u drugom dijelu golovima Ryana Babela (51), Enza Roca (69) i Jermaina Lensa (82). Kristoffer Zachariassen je smanjio u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Domagoj Vida nije nastupio za Bešiktaš. U drugom susretu Genk je pobijedio Malmo 2:0.

U skupini K Dynamo Kijev i Astana su odigrali 2:2 nakon što su gosti izjednačili u petoj minuti sudačke nadoknade. Strijelci za Dynamo bili su Viktor Cigankov (11) i Denis Garmaš (45+2), a za goste Marin Aničić (21) i Kristoffer Zachariassen (90+5).

Josip Pivarić je igrao cijeli susret za domaćine, dok je Marin Tomasov za Astanu igrao od 88. minute. U drugom susretu Rennes je pobijedio Jablonec sa 2:1.

Skupina G:

Rapid Beč - Spartak Moskva 2:0
Villarreal - Rangers 2:2

Skupina H:

Marseille - Eintracht Frankfurt 1:2
Lazio - Apollon Limassol 2:1

Skupina I:

Bešiktaš - Sarpsborg 3:0
Genk - Malmo 2:0

Skupina J:

Sevilla - Standard Liege 5:1
Akhisarspor - Krasnodar 0:1

Skupina K:

Rennes - Jablonec 2:1
Dinamo Kijev - Astana 2:2

Skupina L:

MOL Vidi - Bate Borisov 0:1
PAOK - Chelsea 0:2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider